Registracija Prijava preko FB
Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2014, 11:11

Svadbe i venčanja u muzejskoj noći

č: | fb:

Manifestacija Noć muzeja biće održana večeras, od 18 do 02 časa. Ove godine u Valjevu je pripremljen niz sadržaja koje objedinjuje ista tema - svadbe i venčanja.

Noć muzeja će biti otvorena u 18 časova folklornim performansom Kulturno-umetničkog društva „Izvor“ na platou ispred Narodnog muzeja. Potom će u galeriji Muzeja biti otvorena izložba „Venčani i svadbeni običaji u Valjevskom kraju“, autora Gordane Pajić, muzejskog savetnika etnologa. U okviru stalne postavke u sali srednjeg veka će od 19 do 21 sat biti prezentovana replika čuvenog srednjovekovnog Srpskog mača, čiji je autor kovač Slobodan Marinić, uz prikaz viteških veština udruženja „Beli orlovi“. U 20.30 će u klubu Muzeja biti otvorena izložba „Ne ukras dokolice“ autora Dejana Bogojevića, koja se održava u okviru VI festivala „Interkulturalni dijalog kroz srpski i međunarodni umetnički izraz – Valjevo, 2014“.

U Noći muzeja Kula Nenadovića će za posetioce biti otvorena do ponoći, Muselimov konak do 01 sat, a Internacionalni umetnički studio Radovan Travac Mića i Moderna galerija do 02 časa. U Modernoj galeriji posetioci mogu videti izložbu Marine Nakićenović „Crteži 1982-98“, koja se otvara u podne, a u 21 sat i koncert tria Amorozo. Učenici i profesori Tehničke škole večeras priređuju izložbu „Kolekcije i kolekcionarstvo“.

Cena ulaznice za sve programe u pretplati je 100 dinara, a u Noći muzeja 150, ili 100 dinara i dokaz o slanju SMS poruke za pomoć postradalima u poplavi na 1003.

Noć muzeja je trebalo da se u celoj Srbiji održi 17. maja, ali su zbog poplava i vanredne situacije programi bili odloženi, pa su organizatori ove manifestacije pokrenuli akciju prikupljanja humanitarne pomoći u gradovima širom zemlje.

Aktuelno

Kovid ambilanta (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 3 sati 56 minuta

"TESTIRAJTE, TESTIRAJTE, TESTIRAJTE!"

Mnogo je, zaista, mnogo gluposti načinjeno po Valjevu. Ostaje nam samo da otkrijemo ko ih je, kada i kako počinio, zar ne?   Nije li, na primer, očevidno da je valjevskom zdravstvu stigao na...  · 7 komentara

Zavod za javno zdravlje (foto: Kolubarske.rs)
Očekuju se rezultati Pre 6 sati 17 minuta

Zavod za javno zdravlje još uvek ne radi

Valjevski Zavod za javno zdravlje još uvek nije počeo sa radom, ali se očekuje da će uskoro početi. Zbog nepreciznosti i pogrešno protumačenog saopštenja jutros smo objavili informaciju, koju smo...