Registracija Prijava preko FB
Abrašević u Dohi (foto: Abrašević)
Abrašević u Dohi (foto: Abrašević)
27.02.2016, 09:12

Valjevski Abrašević, beše uspešno u Dohi

č: | fb:

Velika čast ukazana je Valjevu i Srbiji kada je Abraševićeva folklorna sekcija pozvana da gostuje na prestižnom festivalu u prestonici Katara pod pokroviteljstvom organizacije UNESCO. Ovaj ansambl je počastvovan i time što je izabran među svega tri evropske zemlje kao gost manifestacije, pored velikog broja afričkih i južnoameričkih zemalja.

Abrašević u Dohi

Abrašević u Dohi (Foto: Abrašević)

KUD “Abrašević” bio je gost u periodu od 15. do 19. februara u glavnom gradu Katra. Za to vreme odigrali su dva celovečernja koncerta na otvorenoj sceni u Katari, kulturnom centru Dohe, gde su uz zvuke Moravca predstavili naše kulturno nasleđe. Spoj arapskog ambijenta i srpske kulture privlačio je pažnju kako prisutnih gledalaca, tako i slučajnih prolaznika.

Abrašević u Dohi

Abrašević u Dohi (Foto: Abrašević)

Koncertu su prisustvovali osim srpskih i makendonskih i predstavnici konzulata i ambasada Saudijske Arabije i diplomate Katara. Događaj je uveličao i dolazak pravoslavnog grčkog episkopa Makarija. Koncertu se odazvao i veliki broj Srba koji živi i radi u ovoj zemlji. Dolazak folklornog sastava iz Valjeva je dugoočekivan i danima najavljivan kulturni događaj.

Boravili su hotelu Čermen (Chairmen), nedaleko od centra prestonice. Utisci  igrača se još nisu slegli. Folklorci se slažu u tome da ova turneja spada u kategoriju Abraševićevih najvećih turneja.

Iako je trajala kratko za njih je ovo istorijski trenutak, jer sadašnja postava ne pamti prekookejnske turneje. Folklorni ansambl je uigran i raduje se novim koncertima.

Abrašević u Dohi

Abrašević u Dohi (Foto: Abrašević)

Aktuelno

Valjevska bolnica (foto: Kolubarske.rs)
Nakon dolaska nove direktorke Pre 43 minuta

Smene i ostavka načelnika u valjevskoj bolnici

U Opštoj bolnici Valjevo smenjeno je četvoro načelnika službi, dok je jedan podneo ostavku. Izvor Kolubarskih.rs kaže da su smene iz "ličnih razloga", a ne zbog lošeg rada, dok v.d. direktora kaže...  · 2 komentara

Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Na blokadi puta Valjevo-Loznica 27.11.2021

Privedeno desetak građana

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u...  · 31 komentara

Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština izabrala 27.11.2021

Dragana Labus novi gradski pravobranilac

Diplomirani pravnik Dragana Labus, izabrana je za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Predlog za izbor Dragane Labus prihvatili su većinom...  · 14 komentara