Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
20.04.2016, 08:43

Druga nagrada za Dušana Arsenića

č: | fb:

Dizajner, scenograf, karikatirista Dušan Arsenić dobitnik je II nagrade na 15. izložbi pozorišnog plakata u okviru Sterijinog pozorija u Novom Sadu. Ovo je četvrta nagrada koju Arsenić osvaja na Izložbi plakata u okviru novosadskog pozorišnog festivala. Ovaj put Arseniću je pripala nagrada za plakat pozorišne predstave „Ne ja”, koju su izveli i režirali studenti Akademije umetnosti u Beogradu, po tekstu Semjuela Beketa.

Da bi plakat, ne samo pozvao publiku na pozorišnu predstavu, nego i da bi nagovestio sadržaj, potrebno je razumeti i doživeti tekst i predstavu, shvatiti poruku pisca koju će preneti na plakat. Otuda pitanje za Arsenića koliko je bilo teško ilustrovati tekst Semjuela Beketa?

„Izuzetno teško zbog toga što je Beket hermetičen, osoben i avangrdan autor u svakom pogledu. Ne znam da li sam pogodio bit i suštinu ovog teksta, jer je ‘Ne ja’ jedan od Beketovih najčudnijih tekstova, otuda je retko i igran”, kaže Arsenić.

Dodaje da se divi mladim ljudima beogradske Akademije koji su odlučili da režiraju i igraju ovaj Beketov tekst i objašnjava da je na osnovu razgovora sa mladim režiserom došao na ideju kako da dizajnira plakat za tu predstavu.

Nagrada valjevskom dizajneru, scenografu i karakaturisti, koji je najnagrađevaniji dizajner i scenograf u Valjevu, biće uručena 26. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Nagrađeni plakat Ne ja

Nagrađeni plakat Ne ja

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 11 sati 10 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 11 sati 11 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 6 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara