Registracija Prijava preko FB
Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
20.04.2016, 08:43

Druga nagrada za Dušana Arsenića

č: | fb:

Dizajner, scenograf, karikatirista Dušan Arsenić dobitnik je II nagrade na 15. izložbi pozorišnog plakata u okviru Sterijinog pozorija u Novom Sadu. Ovo je četvrta nagrada koju Arsenić osvaja na Izložbi plakata u okviru novosadskog pozorišnog festivala. Ovaj put Arseniću je pripala nagrada za plakat pozorišne predstave „Ne ja”, koju su izveli i režirali studenti Akademije umetnosti u Beogradu, po tekstu Semjuela Beketa.

Da bi plakat, ne samo pozvao publiku na pozorišnu predstavu, nego i da bi nagovestio sadržaj, potrebno je razumeti i doživeti tekst i predstavu, shvatiti poruku pisca koju će preneti na plakat. Otuda pitanje za Arsenića koliko je bilo teško ilustrovati tekst Semjuela Beketa?

„Izuzetno teško zbog toga što je Beket hermetičen, osoben i avangrdan autor u svakom pogledu. Ne znam da li sam pogodio bit i suštinu ovog teksta, jer je ‘Ne ja’ jedan od Beketovih najčudnijih tekstova, otuda je retko i igran”, kaže Arsenić.

Dodaje da se divi mladim ljudima beogradske Akademije koji su odlučili da režiraju i igraju ovaj Beketov tekst i objašnjava da je na osnovu razgovora sa mladim režiserom došao na ideju kako da dizajnira plakat za tu predstavu.

Nagrada valjevskom dizajneru, scenografu i karakaturisti, koji je najnagrađevaniji dizajner i scenograf u Valjevu, biće uručena 26. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Nagrađeni plakat Ne ja

Nagrađeni plakat Ne ja

Aktuelno

Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Na blokadi puta Valjevo-Loznica 27.11.2021

Privedeno desetak građana

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u...  · 31 komentara

Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština izabrala 27.11.2021

Dragana Labus novi gradski pravobranilac

Diplomirani pravnik Dragana Labus, izabrana je za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Predlog za izbor Dragane Labus prihvatili su većinom...  · 14 komentara

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje 26.11.2021

U Valjevu još 24 zaraženih koronavirusom

U Valjevu su još 24 osobe zaražene koronavirusom, trenutno je na lečenju 135 kovid pacijenta. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 298 osoba, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 112.  · 1 komentar