Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2016, 07:11

Noć muzeja u Valjevu na četiri lokacije

č: | fb:

Noć muzeja, 13. po redu, organizuje se na 113 mesta u Srbiji, 70 u Beogradu, dok će u Valjevu biti na četiri lokacije, i to u Narodnom muzeju, Modernoj galeriji, Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Mića Trnavac” i u Tehničkoj školi.

U Galeriji Narodnog muzeja u subotu, u 18 časova, biće otvorena izložba “Valjevski vremeplov iz moga ugla”, potom u 18.30 časova počinje prezentacija edukativne igre “Valjevo koje malo ko pamti”.

Centralna postavka Narodnog muzeja “Treća dimenzija prošlosti, pogled iz budućnosti” biće otvorena za posetioce od 18 do 01 časova, a ulaz je slobodan. Program “Živi muzej”, u kome učestvuju glumac Mladen Beka Milosavljević i Dom kulture “Izvor” počinje u 18.30 časova.

Na platou Narodnog muzeja od 21 čas rok koncert grupe “Free band”. U Noći muzeja Muselimov konak i Kula Nenadovića za posetioce će biti otvoreni do jedan čas iza ponoći, a ulaz je slobodan.

Moderna galerija će u Noći muzeja biti otvorena od 19 časova do ponoći. Posetioci će uz slobodan ulaz moći da pogledaju stalnu postavku slika Ljube Popovića i Milovana Vidaka.

Internacionalni umetnički studio “Radovan Mića Trnavac” biće otvoren do ponoći gde će biti prikazana izložba iz kolekcije Studija. U galerijskom prostoru od 19.30 časova koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”.

I ove godine u Noć muzeja uključila se i Tehnička škola.  “Od uha do uha”, je program sačinjen od komedije, satire, grafita i karikature, valjevske podvale, đačkih bisera i razvoja smeha kroz istoriju, čiji su autori profesorke Ružica Stamenić, Dušica Rajevac, Biljana Ristanović i Katarina Ivanović.

U 19 časova je otvaranje manifestacije, uz prigodan muzički program učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”, a gost će biti Boško Milovanović, pobednik na konkursu za najduhovitijeg Valjevca, kao i Uroš Milinović, stand up komičar. Iste večeri biće prikazana video prezentacija “Humor će pobediti sve”, čiji su autori profesorka Dragana Jović i Lazar Radosavljević, učenik Tehničke škole. U 20 časova je otvaranje izložbe “Gradovi”, čija je autorka akademska slikarka i profesorka u Tehničkoj školi Dina Stanimirović.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 29 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 23 sati 24 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...