Registracija Prijava preko FB
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2016, 07:11

Noć muzeja u Valjevu na četiri lokacije

č: | fb:

Noć muzeja, 13. po redu, organizuje se na 113 mesta u Srbiji, 70 u Beogradu, dok će u Valjevu biti na četiri lokacije, i to u Narodnom muzeju, Modernoj galeriji, Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Mića Trnavac” i u Tehničkoj školi.

U Galeriji Narodnog muzeja u subotu, u 18 časova, biće otvorena izložba “Valjevski vremeplov iz moga ugla”, potom u 18.30 časova počinje prezentacija edukativne igre “Valjevo koje malo ko pamti”.

Centralna postavka Narodnog muzeja “Treća dimenzija prošlosti, pogled iz budućnosti” biće otvorena za posetioce od 18 do 01 časova, a ulaz je slobodan. Program “Živi muzej”, u kome učestvuju glumac Mladen Beka Milosavljević i Dom kulture “Izvor” počinje u 18.30 časova.

Na platou Narodnog muzeja od 21 čas rok koncert grupe “Free band”. U Noći muzeja Muselimov konak i Kula Nenadovića za posetioce će biti otvoreni do jedan čas iza ponoći, a ulaz je slobodan.

Moderna galerija će u Noći muzeja biti otvorena od 19 časova do ponoći. Posetioci će uz slobodan ulaz moći da pogledaju stalnu postavku slika Ljube Popovića i Milovana Vidaka.

Internacionalni umetnički studio “Radovan Mića Trnavac” biće otvoren do ponoći gde će biti prikazana izložba iz kolekcije Studija. U galerijskom prostoru od 19.30 časova koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”.

I ove godine u Noć muzeja uključila se i Tehnička škola.  “Od uha do uha”, je program sačinjen od komedije, satire, grafita i karikature, valjevske podvale, đačkih bisera i razvoja smeha kroz istoriju, čiji su autori profesorke Ružica Stamenić, Dušica Rajevac, Biljana Ristanović i Katarina Ivanović.

U 19 časova je otvaranje manifestacije, uz prigodan muzički program učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”, a gost će biti Boško Milovanović, pobednik na konkursu za najduhovitijeg Valjevca, kao i Uroš Milinović, stand up komičar. Iste večeri biće prikazana video prezentacija “Humor će pobediti sve”, čiji su autori profesorka Dragana Jović i Lazar Radosavljević, učenik Tehničke škole. U 20 časova je otvaranje izložbe “Gradovi”, čija je autorka akademska slikarka i profesorka u Tehničkoj školi Dina Stanimirović.

 

 

Aktuelno

Poreska uprava (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 19 sati 12 minuta

Pandora i natalitet

Mesecima traje borba domaćih poslodavaca sa ministrom opevanim u Pandorinim papirima. Pošto mu je dosadilo da operiše po Bugarskoj, Mali plagijator smislio je (ne baš lukav) način da utera pare u...  · 1 komentar

Darko Kostić (foto: Kolubarske.rs)
Zbog podnošenja tužbe protiv Grada Pre 21 sati 29 minuta

Pravobranilac odoleva pritiscima, kritikama i napadima

Pred Višim sudom u petak će biti nastavljeno ročište po tužbi Pravobranilaštva protiv Grada i Republike zbog nezakonitog otuđenja zemljišta bez naknade. Darko Kostić, zbog te tužbe, već dva meseca...  · 21 komentara