Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2016, 07:11

Noć muzeja u Valjevu na četiri lokacije

č: | fb:

Noć muzeja, 13. po redu, organizuje se na 113 mesta u Srbiji, 70 u Beogradu, dok će u Valjevu biti na četiri lokacije, i to u Narodnom muzeju, Modernoj galeriji, Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Mića Trnavac” i u Tehničkoj školi.

U Galeriji Narodnog muzeja u subotu, u 18 časova, biće otvorena izložba “Valjevski vremeplov iz moga ugla”, potom u 18.30 časova počinje prezentacija edukativne igre “Valjevo koje malo ko pamti”.

Centralna postavka Narodnog muzeja “Treća dimenzija prošlosti, pogled iz budućnosti” biće otvorena za posetioce od 18 do 01 časova, a ulaz je slobodan. Program “Živi muzej”, u kome učestvuju glumac Mladen Beka Milosavljević i Dom kulture “Izvor” počinje u 18.30 časova.

Na platou Narodnog muzeja od 21 čas rok koncert grupe “Free band”. U Noći muzeja Muselimov konak i Kula Nenadovića za posetioce će biti otvoreni do jedan čas iza ponoći, a ulaz je slobodan.

Moderna galerija će u Noći muzeja biti otvorena od 19 časova do ponoći. Posetioci će uz slobodan ulaz moći da pogledaju stalnu postavku slika Ljube Popovića i Milovana Vidaka.

Internacionalni umetnički studio “Radovan Mića Trnavac” biće otvoren do ponoći gde će biti prikazana izložba iz kolekcije Studija. U galerijskom prostoru od 19.30 časova koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”.

I ove godine u Noć muzeja uključila se i Tehnička škola.  “Od uha do uha”, je program sačinjen od komedije, satire, grafita i karikature, valjevske podvale, đačkih bisera i razvoja smeha kroz istoriju, čiji su autori profesorke Ružica Stamenić, Dušica Rajevac, Biljana Ristanović i Katarina Ivanović.

U 19 časova je otvaranje manifestacije, uz prigodan muzički program učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”, a gost će biti Boško Milovanović, pobednik na konkursu za najduhovitijeg Valjevca, kao i Uroš Milinović, stand up komičar. Iste večeri biće prikazana video prezentacija “Humor će pobediti sve”, čiji su autori profesorka Dragana Jović i Lazar Radosavljević, učenik Tehničke škole. U 20 časova je otvaranje izložbe “Gradovi”, čija je autorka akademska slikarka i profesorka u Tehničkoj školi Dina Stanimirović.

 

 

Aktuelno

Dobitnici Vidovdanske nagrade (foto: Dragana Nedeljković)
Za izvanredne rezultate Pre 15 minuta

Vidovdnske nagrade najboljim ubskim đacima i pedagozima

Ukupno je dodeljeno 155 nagrada, od čega 126 "vukovcima" i najuspešnijima na državnim i međunarodnim takmičenjima, a 29 njihovim nastavnicima i profesorima. Uručene su im novčane nagrade.

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 sati 12 minuta

Dečji nestašluk i propusti odraslih, nisu isto...

Skorašnje pevanje osnovaca (sa sve učiteljicama!) u Novom Sadu, pored ostalog i "Ne volim te Alija, zato što si balija!", izazvalo je manje pažnje medija nego što zaslužuje! Normalno, još jedan...