Registracija Prijava preko FB
Galerija Plato (foto: Đorđe Đoković)
Galerija Plato (foto: Đorđe Đoković)
03.06.2016, 13:52

Izložba fotografija iz arhive Revije "Kolubara"

č: | fb:

„Kolubara, Valjevo, Valjevci“, naziv je izložbe fotografija iz arhive Revije „Kolubara“, koja će biti otvorena večeras u 20 časova u Galeriji „Plato“, u organizaciji Biblioteke i Fondacije Zdravko Ranković.

Na otvaranju izložbe, koja je svojevrsni podsetnik na događaje, vreme i ljude vezane za istoriju Valjeva i Kolubare, govoriće urednik Revije „Kolubara“ Radoš Glišić i direktorka Biblioteke Violeta Milošević.

Revija Kolubara je po ideji i realizaciji novinara, autora i izdavača Zdravka Rankovića (1944-2014) izlazila je 20 godina, od 1994. do 2014. godine, za to vreme izašla su 245 broja na petnaest hiljada strana. U „Kolubari“ je objavljen i veliki broj fotografija, među njima retke i dragocene, značajnih po ljudima i događajima koje su ilustrovale.

„Moćni jezik fotografije progovoriće na ovoj izložbi na jedan poseban način, snažnije od mnogih reči, a možda nekoga i pokrenuti da se sačine i objave nove knjige foto-albuma i zbirki iz Zdravkovih izdanja, kako bi se od zaborava sačuvali mnogi važni podaci vezani za grad, ljude, kulturu“, napisano je u pozivu za večerašnju izložbu u Galeriji „Plato“, Vojvode Mišića 29, u 20 časova. 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 8 minuta

U Valjevu 75 novozaraženih

U Valjevu je još 75 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 140. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 199 kovid pacijenta.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Na 38 biračkih mesta Pre 13 sati 35 minuta

Izbori u Mionici

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 10.987 birača na 38 biračkih mesta. Za 39 odbornika kandidovala su se 194 punoletna...  · 7 komentara