Galerija Plato (foto: Đorđe Đoković)
Galerija Plato (foto: Đorđe Đoković)
03.06.2016, 13:52

Izložba fotografija iz arhive Revije "Kolubara"

č: | fb:

„Kolubara, Valjevo, Valjevci“, naziv je izložbe fotografija iz arhive Revije „Kolubara“, koja će biti otvorena večeras u 20 časova u Galeriji „Plato“, u organizaciji Biblioteke i Fondacije Zdravko Ranković.

Na otvaranju izložbe, koja je svojevrsni podsetnik na događaje, vreme i ljude vezane za istoriju Valjeva i Kolubare, govoriće urednik Revije „Kolubara“ Radoš Glišić i direktorka Biblioteke Violeta Milošević.

Revija Kolubara je po ideji i realizaciji novinara, autora i izdavača Zdravka Rankovića (1944-2014) izlazila je 20 godina, od 1994. do 2014. godine, za to vreme izašla su 245 broja na petnaest hiljada strana. U „Kolubari“ je objavljen i veliki broj fotografija, među njima retke i dragocene, značajnih po ljudima i događajima koje su ilustrovale.

„Moćni jezik fotografije progovoriće na ovoj izložbi na jedan poseban način, snažnije od mnogih reči, a možda nekoga i pokrenuti da se sačine i objave nove knjige foto-albuma i zbirki iz Zdravkovih izdanja, kako bi se od zaborava sačuvali mnogi važni podaci vezani za grad, ljude, kulturu“, napisano je u pozivu za večerašnju izložbu u Galeriji „Plato“, Vojvode Mišića 29, u 20 časova. 

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 26 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara