Ulje na platnu Anđeoski vodopadi (foto: Valter De Leon)
Ulje na platnu Anđeoski vodopadi (foto: Valter De Leon)
15.10.2016, 16:09

Na dar "Anđeoski vodopadi"

č: | fb:

Ulje na platnu "Anđeoski vodopadi", venecuelanskog umetnika Valtera De Leona, poklonjeno je Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića", saopšteno je iz Studija. Značajna kolekcija savremenog internacionalnog likovnog stvaralaštva Internacionalnog umetničkog studija sa ovom slikom sada broji 227 umetničkih dela.

 

Predstavnici ambasade Bolivarske republike Venecuele u Beogradu, uz saglasnost kćerke umetnika Waltera De Leona, ostavili su na poklon Internacionalnom umetničkom studiju i Gradu Valjevu sliku pod nazivom "Anđeoski vodopadi" (ulje na platnu 40x61 cm). Prema njihovom mišljenju, ovo umetničko delo Valtera De Leona najbolje predstavlja Venecuelu, imajući u vidu da je na njoj naslikan najveći vodopad na svetu, koji je u neku ruku zaštitni znak i prirodan simbol njihove zemlje.

 

U Internacionalnom umetničkom studiju kažu da je svako delo Valtera De Leona vredno, ali da je posebna draž to što su iz ambasade Venecuele odlučili da zajedno sa kćerkom autora odaberu baš "Anđeoske vodopade" kao poklon, jer ne samo da ovo njegovo delo ima umetničku vrednost, već je dar od srca prijateljske nam zemlje Venecuele.

 

Izložba venecuelanskog umetnika Valtera De Leona, koja je 9. avgusta otvorena u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" za vreme Tešnjarskih večeri, trebalo je da bude otvorena mesec dana, ali je zbog velikog interesovanja bila pred publikom do 23. septembra. U galeriji Studija bila su izložena 22 ulja na platnu, na kojima je autor na svojstven slikarski način dočarao raskošne pejzaže Venecuele i približio prirodne lepote ove divne latinoameričke zemlje. 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 32 minuta

Dečji nestašluk i propusti odraslih, nisu isto...

Skorašnje pevanje osnovaca (sa sve učiteljicama!) u Novom Sadu, pored ostalog i "Ne volim te Alija, zato što si balija!", izazvalo je manje pažnje medija nego što zaslužuje! Normalno, još jedan...