Registracija Prijava preko FB
Ulje na platnu Anđeoski vodopadi (foto: Valter De Leon)
Ulje na platnu Anđeoski vodopadi (foto: Valter De Leon)
15.10.2016, 16:09

Na dar "Anđeoski vodopadi"

č: | fb:

Ulje na platnu "Anđeoski vodopadi", venecuelanskog umetnika Valtera De Leona, poklonjeno je Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića", saopšteno je iz Studija. Značajna kolekcija savremenog internacionalnog likovnog stvaralaštva Internacionalnog umetničkog studija sa ovom slikom sada broji 227 umetničkih dela.

 

Predstavnici ambasade Bolivarske republike Venecuele u Beogradu, uz saglasnost kćerke umetnika Waltera De Leona, ostavili su na poklon Internacionalnom umetničkom studiju i Gradu Valjevu sliku pod nazivom "Anđeoski vodopadi" (ulje na platnu 40x61 cm). Prema njihovom mišljenju, ovo umetničko delo Valtera De Leona najbolje predstavlja Venecuelu, imajući u vidu da je na njoj naslikan najveći vodopad na svetu, koji je u neku ruku zaštitni znak i prirodan simbol njihove zemlje.

 

U Internacionalnom umetničkom studiju kažu da je svako delo Valtera De Leona vredno, ali da je posebna draž to što su iz ambasade Venecuele odlučili da zajedno sa kćerkom autora odaberu baš "Anđeoske vodopade" kao poklon, jer ne samo da ovo njegovo delo ima umetničku vrednost, već je dar od srca prijateljske nam zemlje Venecuele.

 

Izložba venecuelanskog umetnika Valtera De Leona, koja je 9. avgusta otvorena u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" za vreme Tešnjarskih večeri, trebalo je da bude otvorena mesec dana, ali je zbog velikog interesovanja bila pred publikom do 23. septembra. U galeriji Studija bila su izložena 22 ulja na platnu, na kojima je autor na svojstven slikarski način dočarao raskošne pejzaže Venecuele i približio prirodne lepote ove divne latinoameričke zemlje. 

Aktuelno

Poreska uprava (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 18 sati 34 minuta

Pandora i natalitet

Mesecima traje borba domaćih poslodavaca sa ministrom opevanim u Pandorinim papirima. Pošto mu je dosadilo da operiše po Bugarskoj, Mali plagijator smislio je (ne baš lukav) način da utera pare u...  · 1 komentar

Darko Kostić (foto: Kolubarske.rs)
Zbog podnošenja tužbe protiv Grada Pre 20 sati 50 minuta

Pravobranilac odoleva pritiscima, kritikama i napadima

Pred Višim sudom u petak će biti nastavljeno ročište po tužbi Pravobranilaštva protiv Grada i Republike zbog nezakonitog otuđenja zemljišta bez naknade. Darko Kostić, zbog te tužbe, već dva meseca...  · 21 komentara