Slika Sabrine Sabeg
Slika Sabrine Sabeg
12.07.2017, 13:46

Izložba francuske slikarke u "Trnavcu"

č: | fb:

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" večeras u 20 časova biće otvorena izložba radova francuske umetnice Sabrine Sabeg, pod nazivom "Priroda… samo priroda!".

 

Kako je saopšteno iz IUS "Trnavac", publika će moći da uživa u postavci u okviru koje će biti izloženo 27 umetničkih dela, koja su podeljena u pet celina: Jug, Drvorez, Pejzaži, Drveće i Vodeni svet. Najviše radova je iz ciklusa Drvorez, koji su rađeni istoimenom tehnikom, uz ručnu štampu i doradu tušem i šećerom na "kraft" papiru.

 

Takođe je specifičan i ciklus Drveće u kojem će posetioci moći da vide radove na platnu, koji će biti prezentovani kao japanski "kakemono", vertikalni zidni svitci. Izložba će biti otvorena do kraja jula.

 

Sabrina Sabeg rođena je 29. jula 1980 godine u Lionu. Pored likovne umetnosti, od rane mladosti bavi se i muzikom. Svira violinu i flautu.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 9 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...