Registracija Prijava preko FB
Narodni muzej Valjevo (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Narodni muzej Valjevo (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.11.2017, 09:52

Izložba arhitekture - Milenija i Darko Marušić

č: | fb:

Izložba arhitekture – Milenija i Darko Marušić biće otvorena večeras u 18.30 u galerija Narodnog muzeja. Izložbu će otvoriti Igor Marić, predsednik Društva inžinjera i tehničara Srbije.

 

Arhitekte Milenija i Darko Marušić svojim stručnim radom u poslednjih pedesetak godina na poseban način obeležili su arhitektonsku scenu u Srbiji. Za zajednički rad dobili su najviša profesionalna i društvena priznanja i nagrade, među kojima se izdvaju nagrade Grada Beograda – Oktobarska 1981. i Aprilska 2012. godine i Velika nagrada Saveza arhitekata Srbije za celokupno stvaralaštvo, 1993 godine.

 

Od mnogobrojnih realizovanih projekata ističu se stambena naselja "Cerak Vinogradi" i "Cvećara" u Beogradu, stambeni objekat u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, Stambeno-poslovni objekat u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, "Metals Banka" u Novom Sadu i dečiji vrtić "Plava ptica" u Beogradu.

 

Za sve objekte i prostorne celine autori su u svojstvu glavnih projektanata radili kompletnu dokumentaciju po sistemu total dizajna - urbanističke projekte, arhitektonske projekte objekata i partera, projekte enterijera, projekte vizuelnih komunikacija. Vršili su i projektantski nadzor nad izvođenjem, učestvovali u "životu" objekata nakon useljenja.

 

Izložba arhitekture – Milenija i Darko Marušić biće otvorena u galeriji Muzeja do 3. decembra.

 

Aktuelno

Zahvalnica vrtića herojima (foto: Đorđe Đoković)
U vreme pandemije Pre 13 sati 9 minuta

Valjevski vrtići se zahvalili "našim herojima"

Zaposleni i mališani u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" zahvalili su se svim, kako su ih nazvali, "našim herojima" koji su svojim radom doprineli suzbijanju širenja koronavirusa i ponovnom...

Izbori 2020 (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: Korisnik)
GIK proglasio Pre 8 sati 25 minuta

Peta lista GG Lokalni front Va-Slobodni ljudi

"Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi" naziv je liste sa 20 kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu. To je peta izborna lista kandidata za loklna izbore koji će biri održani 21. juna.  · 9 komentara