IUS Trnavac (foto: Đorđe Đoković)
IUS Trnavac (foto: Đorđe Đoković)
14.03.2018, 11:01

"Dečja umetnost" u Internacionalnom studiju

č: | fb:

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" večeras u 19 časova biće otvorena izložba "Dečja umetnost", na kojoj će biti predstavljeni radovi učenika valjevskih osnovnih škola.


Na izložbi će biti prikazana 43 dečja rada, čiji su autori učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola. Iz svake škole dolazi po šest najboljih radova, dok će školu "Nada Purić" predstavljati sedam radova, jer je u izložbu uvršten i zajednički rad učenika Odeljenja dece sa posebnim potrebama.

 

Pred osnovcima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, rađeni različitim tehnikama, sa izraženim jarkim i veselim bojama, baš kakva je dečja mašta.

 

"Cilj ove izložbe je promovisanje darovitih učenika našeg grada i formiranje estetskih i moralnih vrednosti kod dece", navodi se u pozivu za večerašnju izložbu.


Izložba "Dečja umetnost" u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" je organizovana u okviru proslave obeležavanja Dana Grada, a biće otvorena do 14. aprila.

Plakat za izložbu Dečja umetnost

Plakat za izložbu Dečja umetnost (Foto: IUS Radovan Trnavac Mića)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara