Svečana sala Valjevske gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
Svečana sala Valjevske gimnazije (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2018, 11:56

Prolećni koncert valjevskih talenata

č: | fb:

Večeras u Valjevskoj gimnaziji od 18.30 časova koncert će održati najtalentovaniji učenici valjevske muzičke škole.

 

Ove godine ga kreiraju učenici MŠ „Živorad Grbić“ koji će ovu instituciju predstavljati na predstojećem republičkom takmičenju muzičkih škola u Beogradu krajem marta.

 

Valjevska publika će imati priliku da čuje devojački hor srednje muzičke škole i najtalentovanije učenike na odsecima gitare, harmonike, viole, violine i violončela. Većina njih, značajan niz godina na mnogobrojnim takmičenjima ostvaruje  vrhunske rezultate i gradi respektabilan imidž valjevskoj muzičkoj školi u zemlji i inostranstvu.

 

Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije je jedno od najznačajnijih takmičenja u Srbiji koji propozicijama i internacionalnim žirijem nameće najviši nivo spremnosti kandidata i okuplja samo one najdarovitije mlade muzičare.

 

Ove godine 17 solista, kamerni ansambli i devojački hor  valjevske muzičke škole predstavljaju muziku svog grada na republičkom takmičenju, a deo programa koji će izvesti, u četvrtak će zazvučati premijerno u Valjevskoj Gimnaziji.

 

Valjevska muzička škola je uveliko započela takmičarsku sezonu u ovoj školskoj godini i do sada su njeni učenici osvojili preko 120 nagrada i pet zvanja Laureata (apsolutnih pobednika).

 

Na prošlogodišnjem republičkom takmičenju u konkurenciji od preko 60 muzičkih škola, MŠ „Živorad Grbić“ se plasirala medju prvih deset, a verujemo da će ovogodišnji predstavnici ostvariti ništa manje značajan rezultat.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 8 sati 50 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 15 sati 47 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 15 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara