Džez fest Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Džez fest Valjevo (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2018, 10:43

Počinje 34. Džez fest u Valjevu

č: | fb:

Uvodnim programom "Svi zajedno na 2 i 4" - deca pevaju džez sa idejom i porukom da se najmlađi vrate kvalitetnoj muzici, danas počinje 34. Džez fest u Valjevu.

 

Muzička povorka škole Kontekst pod nazivom Jazzy klinci će pre koncerta proći kroz grad, a predvodiće je mladi valjevski bubnjari. Na koncertu od 19.30 časova, pored mladih muzičara Konteksta, nastupiće i srpski džez muzičari. okupljeni u "Kontex house jazz band". 

Plakat

Plakat

U petak 25. maja, program na platou u 18.30 časova otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar) a u 19.15 nastupa Bane Lalić MVP.

 

Koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počinje u 21 čas u velikoj sali Centra za kulturu, nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.
 

Treći dan džez festa, subota 26. maj, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. U 18.30 časova nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 časova Zona B. Nakon koncerta Džibonija, koji počinje u 21 čas, iste večeri u holu Centra za kulturu u 23 časa nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation). Zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.
 

"Koncept festivala značajno je promenjen prošle godine. Pod motom ‘New jazz moment’ učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja", rekao je umetnički direktor 34. Džez festa Milan Đurđević najavljujući program ovogodišnjeg festivala.

Plakat

Plakat

Aktuelno