Puletić i drugari (foto: PANI)
Puletić i drugari (foto: PANI)
12.06.2018, 11:53

“First take” Radovana Puletića u “Priči”

č: | fb:

Pisac, novinar, kolumnista i bloger Radovan Puletić večeras će od 21 čas u valjevskom kafeu "Priča" predstaviti svoju knjigu eseja "First take". Priče sabrane pod ovim naslovom nastajale su u poslednjih sedam godina, a većina je objavljena i u internet novinama Kolubarske.rs, u okviru bloga "3put odjedanput".

 

Kao i na prethodne četiri promocije svog poslednjeg proznog dela, koje su održane na Ubu,u Lajkovcu, Koceljevi i Senti, i večeras će Puletić biti u dvostrukoj ulozi – i pisca i moderatora književne večeri i kroz formu, za ovakvu vrstu kulturnog događaja, jednog originalnog stend apa, Valjevce voditi svojim stvaralačkim i životnim stazama.

 

S obzirom da mu je ova druga, životna, po sopstvenom priznanju, podeljena na tri dela: fudbalsku, kafansku i pešačku, onda se može reći da je mesto večerašnje promocije knjige "First take" odličan izbor za priče o pričama u kafeu "Priča". Jer, kako je Puletić konstatovao u jednom od svojih najčitanijih blogova "Jebeš čoveka koji nema svoju kafanu. Taj nema ni gde da skrivi, ni gde da mu oproste!".

 

Pored autora, u promociji učestvuju  i Aleksandar Tadić, Vlada Tadić, Vladislav Krsmanović, Đorđe Lučić i Dragan Maki Maksimović.

 

Radovan Puletić (1963) po zanimanju je pravnik, a pisanjem se bavi skoro tri decenije na jedan originalan i literarno prepoznatljiv način. Do sada je objavio zbirke tekstova "Brat" i "Krvni prijatelji". Oženjen je i otac dvoje dece. Živi i radi na Ubu.

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 8 sati 59 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 4 sati 24 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...