Registracija Prijava preko FB
Deca su ukras sveta plakat (foto: Atelje 179)
Deca su ukras sveta plakat (foto: Atelje 179)
19.06.2018, 11:45

Izložba "Deca su ukras sveta"

č: | fb:

U Ogradnoj galeriji večeras u 19 časova biće otvoren izložba dečjih radova pod nazivom "Deca su ukras sveta" likovne radionice Atelje 179.

 

Na ovoj izložbi, koja će trajati do kraja juna, biće prikazani radovi 11 polaznika likovne radionice od 4 do 14 godina. Valjevska publika će imati priliku da vidi radove Jane Dobrisavljević, Jelene Radojević, Nađe Milovanović, Valerije Jevtić, Anđelije Radojčić, Vanje Branković, Đurđe Stojanović, Vukašina Pavlovića, Nede Bošković, Petre Obradović i Nikoline Kolarević.

 

Različite generacije ove radionice, koju vodi likovna umetnica Jelena Popović, su se predstavljali valjevskoj publici nekoliko puta, a poslednji put u Ogradnoj galeriji pre tri godine.

 

U Ateljeu 179 deca uzrasta od četiri godine pa naviše uče da ukrase svoj svet. Oni u likovnoj radionici podstiču maštu, motoriku, osećaj za lepo, percepciju, pamćenje, mišljenje i emocije. Slikarska likovna radionica podstiče individualno eksperimentisanje sa različitim tehnikama i materijalima, razvijajući likovni senzibilitet i sposobnost samostalnog kreativnog likovnog izražavanja u različitim slikarskim tehnikama. Ali najbitnije od svega- deca uživaju u svoj lepoti koje samo stvaranje jednog umetničkog dela nosi.

 

Izložba u Ogradnoj galeriji "Deca su ukras sveta" je trebalo da bude otvorena prošle nedelje, ali je otkazana zbog kiše.

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...  · 1 komentar