Deca su ukras sveta plakat (foto: Atelje 179)
Deca su ukras sveta plakat (foto: Atelje 179)
19.06.2018, 11:45

Izložba "Deca su ukras sveta"

č: | fb:

U Ogradnoj galeriji večeras u 19 časova biće otvoren izložba dečjih radova pod nazivom "Deca su ukras sveta" likovne radionice Atelje 179.

 

Na ovoj izložbi, koja će trajati do kraja juna, biće prikazani radovi 11 polaznika likovne radionice od 4 do 14 godina. Valjevska publika će imati priliku da vidi radove Jane Dobrisavljević, Jelene Radojević, Nađe Milovanović, Valerije Jevtić, Anđelije Radojčić, Vanje Branković, Đurđe Stojanović, Vukašina Pavlovića, Nede Bošković, Petre Obradović i Nikoline Kolarević.

 

Različite generacije ove radionice, koju vodi likovna umetnica Jelena Popović, su se predstavljali valjevskoj publici nekoliko puta, a poslednji put u Ogradnoj galeriji pre tri godine.

 

U Ateljeu 179 deca uzrasta od četiri godine pa naviše uče da ukrase svoj svet. Oni u likovnoj radionici podstiču maštu, motoriku, osećaj za lepo, percepciju, pamćenje, mišljenje i emocije. Slikarska likovna radionica podstiče individualno eksperimentisanje sa različitim tehnikama i materijalima, razvijajući likovni senzibilitet i sposobnost samostalnog kreativnog likovnog izražavanja u različitim slikarskim tehnikama. Ali najbitnije od svega- deca uživaju u svoj lepoti koje samo stvaranje jednog umetničkog dela nosi.

 

Izložba u Ogradnoj galeriji "Deca su ukras sveta" je trebalo da bude otvorena prošle nedelje, ali je otkazana zbog kiše.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 20 sati 54 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 4 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara