Borci u publici ispred bine (foto: Đorđe Đoković)
Borci u publici ispred bine (foto: Đorđe Đoković)
04.08.2018, 07:01

Gvozdenović se uplašio boraca, a hrabar i silan prema novinaru i fotoreporteru

č: | fb:

Tešnjarske večeri sinoć nije otvorio gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, kako je bilo najavljeno, nego je to umesto njega učinio član Gradskog veća Dejan Bogojević, koji je na brzinu zapisao nekoliko "prigodnih rečenica" u svoj rokovnik i obrati se publici.

 

Kako nezvanično saznaju Kolubarske.rs, videvši grupu boraca i predsednika Udruženja rata od 1990. godine Ljubomira Bradića, koji su bili u publici ispred bine na platou Centra za kulturu, gradonačelnik Valjeva se uplašio da izađe pred borce, verovatno znajući da će ga izviždati, pa je poslao Bogojevića da u njegovo ime otvori 32. Tešnjarske večeri.

Dejan Bogojević i Angelina Lukić

Dejan Bogojević i Angelina Lukić (Foto: Đorđe Đoković)

Dušan Ružičić i Angelina Lukić

Dušan Ružičić i Angelina Lukić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pored Bogojevića, valjevski letnji festival, kako je bilo planirano, otvorio je i dr Dušan Ružičić, najmlađi doktor medicinskih nauka u istoriji valjevskog zdravstva, dok je za to vreme Gvozdenović sedeo na balkonu Centra za kulturu. Društvo su mu pravili zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović, odbornica u Skupštini grada Gorica Božić, aktuelna i bivša direktorka JKP Vidrak Jelena Kalat i Slađana Marković, zaposleni u Gradskoj upravi Đorđe Jovančić...

 

Pored njih je na balkonu Centra za kulturu bilo još desetak osoba, mahom članova SNS-a, koji su fotografisali i pratili koncert Amadeus benda, koji je počeo ubrzo nakon zvaničnog otvaranja.

 

Koncert Amadeus benda na platou Centra za kulturu

Koncert Amadeus benda na platou Centra za kulturu (Foto: Đorđe Đoković)

Na balkonu su, uredno akreditovani i uz dozvolu organizatora, bili novinar nedeljnika Napred i dopisnik Politike Slobodan Ćirić i fotoreporter Kolubarskih.rs Đorđe Đoković, koji su fotografisali koncert. I dok su ostali, među njima i ćerka odbornice Gorice Božić, neometano fotografisali, direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić je naložio novinaru i fotoreporteru da napuste balkon jer to "zahteva gradonačelnik".

 

"Bili smo na balkonu, odakle je najbolji pregled, fotografisali koncert i publiku. Videli smo da Slobodan Gvozdenović nešto žustro objašnjava direktoru Centra za kulturu, gestikulirajući rukama, i u prvi mah smo pomislili da je ljut zbog toga što je na samom početku koncerta dva puta nestalo struje. Međutim, nama je prišao direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić i rekao da odmah napustimo balkon jer to zahteva gradonačelnik. Bili smo iznenađeni, ali smo otišli, dok su svi drugi ostali", pričaju Ćirić i Đoković.

 

Naglašavaju da su na balkonu bili samo nekoliko minuta, da nisu fotografisali nikoga od gradskog rukovodstva, njihovih saradnika i prijatelja, niti su imali nameru, a još manje da su nekome smetali ili nekoga ometali.

 

Ovo nije prvi put da se gradska vlast tako odnosi prema novinarima i fotoreporterima

 

Ubrzo po dolasku na vlast, gradsko rukovodstvo je zabranilo novinarima da prisustvuju sednicama Gradskog veća.

 

Krajem prošle godine odbornici Skupštine grada su doneli odluku da fotoreporteri mogu da prisustvuju samo početku sednice do utvrđivanja denvnog reda, a nakon toga da napuste salu, jer im navodno "remete koncentraciju". Tada je rečeno da se fotoreporter Kolubarskih.rs Đorđe Đoković ponaša kao "snajperista i da puzi po sali vrebajući kada će koga da fotografiše".

 

Nedavno je na sednici Skupštine grada zatraženo od novinara portala Vamedia Slavice Savić Vujanac da "prestane da piše izveštaj sa sednice", jer odbornicima smeta "lupanje po tastaturi!".

 

Ovakvim odnosom gradske vlasti je ugrožena sloboda novinarstva, a pojedinim medijima i novinarima je uskraćeno i pravo na rad!

 

Zbog ovakvog odnosa gradske vlasti Kolubarske.rs neće pratiti niti izveštavati o Tešnjarskim večerima.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 13 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 9 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara