Registracija Prijava preko FB
Big bend Karaganda  (foto: Big bend Karaganda )
Big bend Karaganda (foto: Big bend Karaganda )
13.09.2018, 08:48

Big bend Karaganda večeras na platou Centra za kulturu

č: | fb:

Večeras od 20 časova na platou Centra za kulturu nastupa Big bend Karaganda. Ovaj kazahstanski džez bend je jedan od najpopularnijih profesionalnih ansambala u državnoj koncertnoj asocijaciji grada Karagande.

 

Big bend Karaganda je osnovan 1994. i danas ima 25 članova. Za kratko vreme bend je postao laureat brojnih festivala u Kazahstanu i inostranstvu, uključujući festivale održane u Rusiji i bio je brzo prepoznat među ljubiteljima džez muzike. Koncerti orkestra sa zaslužnim izvođačima republike D. Khairollin i virtuoznim pijanistom A. Proninom publika je dugo pamtila. 

 

U svom repertoaru orkestar ima dela kompozitora Kazahstana, kao i najpoznatija dela stranih džez kompozitora, uključujući Geršvina, Bernštajna, i najpoznatije džez standarde.

 

Koncerti uz učešće džez orkestra iz Karagande uvek se održavaju na visokom nivou, u prepunim salama.

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 2 sati 49 minuta

U Valjevu još jedna osoba pozitivna

Broj novozaraženih virusom COVID-19 u Valjevu se svakodnevno smanjuje, kao i broj pacijenata na bolničkom lečenju, pokazuju zvanični podaci Zavoda za javno zdravlje. U Valjevu je još jedna osoba...  · 1 komentar

Radovi u Karađorđevoj (avgust 2020.) (foto: Kolubarske.rs)
Kopanje ulica i trotoara Pre 1 dan

Optika umesto bakarnih žica i u Valjevu

U Valjevu se već mesecima kopaju i prekopavaju ulice i trotoari, pa nam grad, kako moj kolega duhovito reče, liči na arheološko nalazište. Nije reč o iskopinama, nego se radi o postavljanju...  · 7 komentara