Nada Kolundžija (foto: www.muzika.edu.rs)
Nada Kolundžija (foto: www.muzika.edu.rs)
25.10.2018, 09:04

Koncert Nade Kolundžije

č: | fb:

U okviru koncertne sezone "Sva lica muzike", jedna od srpskih najznačajnijih pijanistkinja, Nada Kolundžija će u svečanoj sali valjevske muzičke škole od 19.30 izvesti koncert u okviru svoje ovogodišnje turneje "Udah-Izdah zvuka".

 

Projekat podržan od Ministarstva kulture i informisanja, predviđa nastupe u šest srpskih gradova, među kojima je i Valjevo. Ovaj program jeste koncertna promocija trostrukog albuma UDAH/IZDAH - Mala antologija muzike za klavir, koji je proglašen Albumom godine 2017. od strane prestižnog kulturnog magazina, Muzika klasika.

 

Izdanje se sastoji iz tri kompakt diska sa preko tri sata muzike i prateće knjige na srpskom i engleskom jeziku. Izdavač je Vertical Jazz Production, Beograd. 

 

Publika će na koncertu imati retku priliku da čuje аkustični klavir u kombinaciji sa muzičkom matricom i klavirom igračkom, kao i kompozicije za muzičku kutijicu. Koncert će biti propraćen slajd prezentacijom sa tekstovima, fotografijama i delovima partitura. Od snimljenih video materijala sa turneje biće montiran dokumentarni film a umetnica će muzičkoj školi pokloniti po primerak izdanja.

 

Kao naš najznačajniji interpretator i promoter savremene muzike, Nada Kolundžija je svojim istančanim ukusom sastavila zbirku koja "ozvučava" burno stoleće muzike, u širokom luku od avangardne i eksperimentalne muzike, preko minimalizma i postminimalizma, do misticizma, filmske muzike i džeza.


Knjiga sadrži iskaze kompozitora, koji su pisani posebno za ovu priliku, što Antologiju čini jedinstvenom u svetu muzičkih izdanja. Tu se nalaze i biografije kompozitora kao i eseji o pijanizmu Nade Kolundžije . Ovaj antologijski projekat sažima energiju njenog bogatog iskustva na polju istraživanja i izvođenja savremene muzike.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 14 sati 41 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".