Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
15.11.2018, 12:53

Humanitarni koncert Dušana Sekulića

č: | fb:

Rotaract kluba Valjevo večeras u 20 časova u Centru za kulturu organizuje humanitarni koncert Dušana Sekulića, virtuoza na harmonici.

 

Prikupljena sredstva su namenjena valjevskom Udruženju osoba sa invaliditetom "Korak napred". Koncert će biti održan uz podršku Centra za kulturu i valjevskog Rotari kluba. Pre koncerta, publika će imati priliku da poseti prodajnu izložbu kreativnog stvaralaštva koju su pripremili članovi Kluba osoba sa invaliditetom.

 

Koncert "Accordion fantasy" je muzičko-scenski spektakl. Dušan Sekulić, sa bendom u čijem sastavu se nalazi 10 članova, izvodi klasične kompozicije u savremenim aranžmanima. Repertoar sačinjavaju kompozicije od Tchaikovsky-og i Piazzolla-e do ACDC-a i Nirvana-e.

 

"Ovaj koncert je prilika da se zabavite, zaigrate i zapevate, a što je najvažnije, da pomognete i podržite svoje sugrađane sa invaliditetom. Naše malo zalaganje u vidu odricanja od jedne kafe u kafiću, znači omogućavanje osnovnih potreba našim sugrađanima i ulepšavanje njihovih života", navode organizatori u pozivu za koncert.

 

Dušan Sekulić je magistrirao u Beču, na odseku harmonika, sa najvišom ocenom. Na njegovom repertoaru se nalaze kako klasična muzika, tako i popularne melodije. Pored toga, Dušan i komponuje. Nastupao je u mnogim zemljama: Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Španiji, Australiji i Tunisu.

 

Cena ulaznice je simboličnih 300 dinara, a svi sugrađani koji budu imali želju da prilože više novca, moći će to da urade neposredno pre koncerta, u Centru za kulturu, gde će biti postavljene kutije za donacije.

 

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 15 sati 6 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".