Valjevski filmski susreti (foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)
Valjevski filmski susreti (foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)
04.12.2018, 10:33

Filmske radionice za osnovce srednjoškolce

č: | fb:

U okviru ovogišnjeg festivala "Valjevski filmski susreti", koji se održava od 13. do 16. decmbra, biće organizovane dve filmske radionice za osnovce i srednjoškolce.

 

Zainteresovani osnovci, učenici od petog do osmog razreda, imaće priliku da učestvuju u edukativnoj radionici pod nazivom "Mali film". Cilj radionice je popularizacija filmske umetnosti kod najmlađih kroz praktične vežbe i igre koje će za rezultat imati kratko filmsko ostvarenje koje će biti prikazano na završnoj večeri festivala.

 

Srednjoškolci će moći da učestvuju u radionici animiranog filma koju će voditi Nikola Majdak junior i Ana Nedeljković. Kratkometražni animirani filmovi iza kojih stoji ovaj nagrađivani autorski tandem, naslovi "Rabittland" i "Neputovanja", imali su svoje premijere na čuvenom "Berlinskom filmskom festivalu". Za film "Rabittland" Nikola Majdak junior je na ovom festivalu nagrađen Kristalnim medvedom.

  

"Mali film" drugi put zaredom u sklopu ovog festivala priređuje organizacija "Filmkultura" u saradnji sa Valjevskom kulturnom mrežom (VAKUM).

 

Rok za prijavu na obe radionice je 10. decembar, a zainteresovani mogu poslati svoje prijave na [email protected]. Broj mesta je ograničen, a učešće besplatno.

 

Valjevski filmski susreti

Valjevski filmski susreti (Foto: Tijana Radovanović i Nadežda Todorović)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 10 sati 11 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.