Plakat Sastanak na žici
Plakat Sastanak na žici
07.12.2018, 10:05

Zajednički koncert muzičkih škola Velenja i Valjeva

č: | fb:

Prvi vikend decembra u valjevskoj muzičkoj školi je ove godine rezervisan za gitaru. U godini u kojoj obeležava 65 godina postojanja, MŠ "Živorad Grbić", finale 2018. godine praznuje kroz dva velika muzička događaja posvećena ovom instrumentu.

 

Večeras (7.12.) u koncertnoj sali škole, s početkom u 19.30 časova, zazvučaće "Sastanak na žici", zajednički koncert muzičkih škola Velenja i Valjeva predstavljen kroz zvuk valjevskih solista i velenjskog orkestra gitare, a 8. i 9. decembra na istom mestu organizovan je jubilarni 10. Međunarodni valjevski festival gitare –VART.

 

- Izuzetno smo srećni što će gostovanje prijatelja iz Velenja najaviti i jubilarni VART jer bolja i efektnija uvertira za ovaj sjajan festival se nije mogla desiti. Koncert "Sastanak na žici" ujediniće u petak odseke gitare dve škole, i kroz muzikalnu mladost Velenja i Valjeva potvrditi prijateljstvo i važnost negovanja saradnje na svim poljima kada su ova dva grada u pitanju. Jako smo ponosni što je MŠ "Živorad Grbić" institucija koja prikazuje najlepše lice te saradnje – ono umetničko. Nakon prvog zajedničkog koncerta "Bliski susret muzikalne vrste", održanog u našoj školi 2016. godine, prošle jeseni priređen je koncert "Muzika zbližava" u Velenju. Ovaj, treći po redu, u Valjevu će u petak predstaviti najbolje soliste odseka gitare valjevske muzičke škole i vrlo interesantan, efektan i popularan orkestar gitare MŠ "Fran Korun Koželjski". Retke su prilike da u našem gradu slušamo orkestre a činjenica da ćemo na podijumu muzičke škole imati orkestar gitare kroz izvođenje klasičnih i modernih plesova iz celog sveta, ja verujem, po prvi put u istoriji koncertnog života Valjeva, svakako jeste jedna lepa ekskluziva i razlog da Valjevci petak veče provedu u svojoj muzičkoj školi - kaže direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

 

Nakon koncerta "Sastanak na žici" u okviru 10. VARTA, pored takmičarskog dela koji će okupiti oko 50 najtalentovanijih gitarista iz regiona i najrenomiranije profesore srednjih škola i muzičkih akademija, Valjevci će imati priliku da čuju sjajan NS Guitar Quartet, jedini kvartet gitara u regionu koji na vrlo zanimljiv način interpretira najpopularnija dela umetničke muzike.

 

Ovaj ansambl će svečano otvoriti festival, 8. decembra , u 20 časova a zavesa na ovogodišnji VART biće spuštena u nedelju, 9. decembra u 19 časova kada će se slušati muzika pobednika festivala.

 

Plakat Valjevski festival gitare

Plakat Valjevski festival gitare

Generalni pokrovitelj ove lepe gitarske dominacije u našem gradu je Grad Valjevo uz značajnu podršku firmi VEGA i Metalprom.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 23 sati 15 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 9 komentara