Branko Pirgić Pirga (foto: Đorđe Đoković)
Branko Pirgić Pirga (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2019, 09:57

"Branko Pirgić - putovanja i sećanja"

č: | fb:

"Branko Pirgić - putovanja i sećanja", naziv je večerašnjeg programa u Biblioteci kada će biti predstavljen zbornik radova posvećenih Branku Pirgiću, valjevskom književniku, kritičaru, novinaru i bibliotekaru.

 

U programu, koji pčinje u 19 časova u čitaonici Biblioteke, učestvuju književnik i urednik zbornika Vasa Pavković i književni kritičar Ostoja Prodanović.

 

Zbornik predstavlja dostojan omaž jednom od najomiljenijih intelektualaca sa valjevske kaldrme, koji je svoj rodni grad uvek i svuda nosio sa sobom u srcu. "Sve počinje u Valjevu i sa Valjevcima i sve se završava u Valjevu i sa Valjevcima", govorio je Branko Pirgić.

 

Rođen je 26. februara 1952. godine u Valjevu. Završio je Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, na odseku za književnost. Radio je kao profesor i novinar. 

 

Jedno vreme bio je zaposlen u Matičnoj biblioteci "Ljubomir Nenadović" kao organizator kulturnih programa, nekoliko godina je živeo i radio u Kanadi gde je predavao srpski jezik našoj deci.

 

Tokom tridesetak proteklih godina, pored književnih kritika i eseja, objavio je i pet knjiga proznih zapisa.

 

Branko Pirgić Pirga preminuo je 8. decembra 2017. godine.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 39 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 39 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara