Branko Pirgić Pirga (foto: Đorđe Đoković)
Branko Pirgić Pirga (foto: Đorđe Đoković)
26.02.2019, 09:57

"Branko Pirgić - putovanja i sećanja"

č: | fb:

"Branko Pirgić - putovanja i sećanja", naziv je večerašnjeg programa u Biblioteci kada će biti predstavljen zbornik radova posvećenih Branku Pirgiću, valjevskom književniku, kritičaru, novinaru i bibliotekaru.

 

U programu, koji pčinje u 19 časova u čitaonici Biblioteke, učestvuju književnik i urednik zbornika Vasa Pavković i književni kritičar Ostoja Prodanović.

 

Zbornik predstavlja dostojan omaž jednom od najomiljenijih intelektualaca sa valjevske kaldrme, koji je svoj rodni grad uvek i svuda nosio sa sobom u srcu. "Sve počinje u Valjevu i sa Valjevcima i sve se završava u Valjevu i sa Valjevcima", govorio je Branko Pirgić.

 

Rođen je 26. februara 1952. godine u Valjevu. Završio je Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, na odseku za književnost. Radio je kao profesor i novinar. 

 

Jedno vreme bio je zaposlen u Matičnoj biblioteci "Ljubomir Nenadović" kao organizator kulturnih programa, nekoliko godina je živeo i radio u Kanadi gde je predavao srpski jezik našoj deci.

 

Tokom tridesetak proteklih godina, pored književnih kritika i eseja, objavio je i pet knjiga proznih zapisa.

 

Branko Pirgić Pirga preminuo je 8. decembra 2017. godine.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara