Trio harmonika Ars Futura
Trio harmonika Ars Futura
11.03.2019, 09:25

Trio "Ars Futura" u muzičkoj školi

č: | fb:

U valjevskoj muzičkoj školi večeras u 19.30 koncert će održati trio harmonika "Ars Futura", moderan sastav koji čine Vasilije Stamenković, Marko Dražić i Damir Vasiljević Toskić.

 

Trio će večeras izvesti muziku Baha, Musorgskog, Zolotarjeva, Tirsena, Vangelisa, Markovića i drugih autora filmske muzike.

 

Na repertoaru tria, koji se rezonuje kroz autentičan i prodoran zvuk harmonike, su kompozicije različitih muzičkih epoha, moderne kompozicije za trio harmonika, ali i brojne transkripcije i obrade popularnih kompozicija.

 

Koncertna dinamika tria se ogleda u nastupima i koncertima širom Srbije, na prestižnim podijumima. Svakako najznačajniji je nastup u zadužbini Ilije M. Kolarca, a zapaženi su i nastupi u emisijama RTS – a, kao i saradnja sa televizijom "Hram", u kulturno-umetničkoj emisiji "Stubovi kulture".

 

Celovečernji koncert tria na jubilarnom desetom muzičkom festivalu "LEDAMUS" u Leskovcu doneo je reverzibilnu sinergiju publike i izvođača, zvuka harmonike i ekspresivnog muzičkog toka.

 

Intencija delovanja tria je aktivna popularizacija harmonike, muzike za harmoniku i estetskih umetničkih vrednosti sa jasnom gravitacijom ka visokim umetničkim i profesionalnim dostignućima.

 

"Ars Futura" aktivno nastupa od 2013. godine; osvaja prestižne nagrade u Srbiji i inostranstvu na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Nosioci su brojnih priznanja i pobednici takmičenja iz različitih muzičkih disciplina.

 

Aktivno deluju i kao solisti u razlicitim muzičkim instrumentalnim invencijama, ali i kao uspešni pedagozi u sredinama u kojima zive i rade (Leskovac, Lazarevac i Ruma) i zajedno sa svojim učenicima osvajaju prestižne nagrade i postižu zapažene rezultate u našoj zemlji i inostranstvu.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 36 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 46 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara