Plakat za koncert Jane Rašić (foto: Dragan Krunić)
Plakat za koncert Jane Rašić (foto: Dragan Krunić)
13.05.2019, 14:05

"Muzika u boji" – koncert Jane Rašić

č: | fb:

Valjevska muzička škola godinu u kojoj slavi 65 godina trajanja, obeležava i kroz kreativnu saradnju sa Modernom galerijom i promociju mladih umetnika, nekadašnjih učenika MŠ "Živorad Grbić".

 

Program "Muzika u boji" je ciklus koncerata koji će se realizovati u Modernoj galeriji ponedeljkom od 20 časova, u periodu od aprila do juna i od septembra do decembra. Ideja je da se koncertiranjem valjevskih muzičara u Modernoj galeriji, kao trenutno akustički i estetski najinspirativnijem prostoru u Valjevu, kreira koncertna sezona koja će promovisati najtalentovanije srednjoškolce valjevske muzičke škole, njene nekadašnje učenike, a sadašnje studente muzičkih akademija, i njihov izvođački potencijal ujediniti sa zrelim izvođenjima njihovih nekadašnjih profesora.

 

Realizacijom ovog programa, Valjevo će dobiti svoju "domaću", programski definisanu koncertnu sezonu. Na jednom mestu i u jednom vremenu muzički će se oživeti višedecenijski rad na polju umetničke muzike u našem gradu i dokazati da kulturno lice jedne sredine jesu njeni lični programi, intimni, duboki i dovoljno snažni da odneguju publiku spremnu da na pravi način doživi i isprati senzaciju velikih naslova i velikih umetnika kao najdragocenije kulturne ponude jedne sredine.

 

Na večerašnjem koncertu Valjevcima će se predstaviti mlada violinistkinja Jana Rašić, studentkinja druge godine violine na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Florijana Balaža. Jana je do sada svoj izražajni interpetativni stil valjevskoj publici predstavljala kao sjajna učenica valjevske muzičke škole na resitalima u Narodnom muzeju i u Valjevskoj gimnaziji u toku 2015. 2016. i 2017. godine.

 

Na koncertu u Modernoj galeriji, uz klavirsku saradnju prof. Milice Prodanović, Jana će izvesti dela Mazasa, Mocarta, Paganinija i Barbera. Gosti koncerta su Jovana Kojić (sopran) i Nikola Todorović (klavir), takođe studenti druge godine muzičke akademije.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 54 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 31 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara