Registracija Prijava preko FB
Slobodan Gvozdenović na Džez festu
Slobodan Gvozdenović na Džez festu
20.05.2019, 06:56

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izviždan

č: | fb:

Ovogodišnji 35. Valjevo jazz fest, pored odličnog programa, vrhunskih džezera, vraćanja Big Benda RTS-a na valjevski festival nakon dvogodišnje pauze, brojnih novih programa za mlade, publike koja voli i uživa u džezu, ostaće upamćen i po zvižducima i negodvanju upućenih gradonačelniku Valjeva Slobodanu Gvozdenoviću.

 

Druge večeri glavnog programa Valjevo jazz festa, u petak pred početak koncerta Duška Gojkovića i Big Benda RTS-a, publiku su pozdravili Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvzdenović.

 

Publika je, u punoj sali Centra za kulturu, zvižducima i povicima "ua" pokazala Slobodanu Gvozdenoviću šta misli o njemu i njegovom gradonačelnikovanju. Gvozdenović je te zvižduke shvatio kao "deo njegovog posla", verujući da mu zvižde "žuti", a ne nezadovoljni građani.

 

"Hvala vam na zvižducima jer i to je deo mog posla. Želim da Valjevo po 35. put organizuje Džez festival, što je samo dokaz jedne velike tradicije grada na Kolubari, koji apsolutno pripada najznačajnijim gradovima zapadne Srbije i cele Srbije", kratko se publici obratio valjevski gradonačelnik.

 

  

 

Prethodnih decenija trajanja Valjevo jazz festa, nije bila praksa da se publici obraća neki zvaničnik niti da otvara festival. Big Bend Radio televizije Srbije je, džez obradom pesme "Valjevska podvala", otvorio prvi VA jazz fest 1984. godine i to je bila tradicija svih godina, osim prethodne dve kada Big Bend RTS nije učestvovao na festivalu.

 

Ove godine Savet Valjevo jazz festa je odlučio da publiku pozdrave, i to sedmog dana festivala ili druge večeri glavnog programa, zvaničnici Ministarstva kulture i informisanja i grada Valjeva. Verovatno su se na taj korak odlučili zbog toga što je ovogodišnji Džez fest finansiran sa 5,5 miliona dinara što je najviše novca od kada postoji ovaj valjevski muzički festival. Iz budžeta Valjeva izdvojeno je 3,5 miliona, dok je Ministarstvo kulture i informisanja manifestaciju podržalo sa dva miliona dinara.

 

Organizatori su, verovatno, imali dobru nameru da se, pozivajući zvaničnike, zahvale Ministarstvu i Gradu na finansijskoj podršci, ali ni slutili nisu da će gradonačelnik Slobodan Gvozdenović biti izviždan.

 

Za razliku od organizatora Gvozdenović je slutio da se neće "dobro provesti", pa je, pre izlaska na binu, organizatorima rekao: "Sad će verovatno neki da zvižde". Ali pošto nisu bili "neki" nego je skoro cela sala zviždala i vikala "ua", gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je rekao: "Gde ste me doveli, u leglo žutih".

 

Aleksandar Gajović i Slobodan Gvozdenović na Džez festu

Aleksandar Gajović i Slobodan Gvozdenović na Džez festu (Foto: Kolubarske.rs)

Zanimljivo je da to "leglo žutih" nije zviždalo Aleksandru Gajoviću državnom sekretaru u Ministarstvu kulture i informisanja, koji je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je u Valjevu smatrajući da je "džez muzički žanr koji najviše spaja ljude na bazi prijateljstva i drugarstva".

 

Gajović je čestitao na "kontinuitetu 35 godina održavaja lepog festivala", čiji je kvalitet i značaj prepoznalo Ministarstvo i zato će Valjevo jazz fest podržavati i narednih godina.

 

"Grad Valjevo i Džez festival imaće najboljeg partnera upravo u Ministarstvu kulture i informisnaja", poručio je državni sekretar Aleksandar Gajović.

Aktuelno

Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Pre 4 sati 5 minuta

Valjevo najrizičnije za vožnju

Valjevo je teritorija gde je stradalo najviše vozača i putnika u automobilima, a naš grad je u vrhu i po broju stradalih pešaka i traktorista, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova...  · 1 komentar

Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
Na sportskom terenu iza zgrade opštine Pre 2 sati

Otvoreno igralište za decu

Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Dom zdravlja stiglo 3.000 vakcina, najviše do sada Pre 33 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Novina je da je ove godine obezbeđena četvorovalentna vakcina, koja obuhvata dva tipa A virusa i dva tipa B virusa,...

Kolubarske.rs * Vest (foto: )
Viši sud odbio žalbu tužilaštva Pre 15 sati 32 minuta

Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za...  · 2 komentara