Slobodan Gvozdenović na Džez festu (2019.) (foto: Kolubarske.rs)
Slobodan Gvozdenović na Džez festu (2019.) (foto: Kolubarske.rs)
20.05.2019, 06:56

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izviždan

č: | fb:

Ovogodišnji 35. Valjevo jazz fest, pored odličnog programa, vrhunskih džezera, vraćanja Big Benda RTS-a na valjevski festival nakon dvogodišnje pauze, brojnih novih programa za mlade, publike koja voli i uživa u džezu, ostaće upamćen i po zvižducima i negodvanju upućenih gradonačelniku Valjeva Slobodanu Gvozdenoviću.

 

Druge večeri glavnog programa Valjevo jazz festa, u petak pred početak koncerta Duška Gojkovića i Big Benda RTS-a, publiku su pozdravili Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvzdenović.

 

Publika je, u punoj sali Centra za kulturu, zvižducima i povicima "ua" pokazala Slobodanu Gvozdenoviću šta misli o njemu i njegovom gradonačelnikovanju. Gvozdenović je te zvižduke shvatio kao "deo njegovog posla", verujući da mu zvižde "žuti", a ne nezadovoljni građani.

 

"Hvala vam na zvižducima jer i to je deo mog posla. Želim da Valjevo po 35. put organizuje Džez festival, što je samo dokaz jedne velike tradicije grada na Kolubari, koji apsolutno pripada najznačajnijim gradovima zapadne Srbije i cele Srbije", kratko se publici obratio valjevski gradonačelnik.

 

  

 

Prethodnih decenija trajanja Valjevo jazz festa, nije bila praksa da se publici obraća neki zvaničnik niti da otvara festival. Big Bend Radio televizije Srbije je, džez obradom pesme "Valjevska podvala", otvorio prvi VA jazz fest 1984. godine i to je bila tradicija svih godina, osim prethodne dve kada Big Bend RTS nije učestvovao na festivalu.

 

Ove godine Savet Valjevo jazz festa je odlučio da publiku pozdrave, i to sedmog dana festivala ili druge večeri glavnog programa, zvaničnici Ministarstva kulture i informisanja i grada Valjeva. Verovatno su se na taj korak odlučili zbog toga što je ovogodišnji Džez fest finansiran sa 5,5 miliona dinara što je najviše novca od kada postoji ovaj valjevski muzički festival. Iz budžeta Valjeva izdvojeno je 3,5 miliona, dok je Ministarstvo kulture i informisanja manifestaciju podržalo sa dva miliona dinara.

 

Organizatori su, verovatno, imali dobru nameru da se, pozivajući zvaničnike, zahvale Ministarstvu i Gradu na finansijskoj podršci, ali ni slutili nisu da će gradonačelnik Slobodan Gvozdenović biti izviždan.

 

Za razliku od organizatora Gvozdenović je slutio da se neće "dobro provesti", pa je, pre izlaska na binu, organizatorima rekao: "Sad će verovatno neki da zvižde". Ali pošto nisu bili "neki" nego je skoro cela sala zviždala i vikala "ua", gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je rekao: "Gde ste me doveli, u leglo žutih".

 

Aleksandar Gajović i Slobodan Gvozdenović na Džez festu

Aleksandar Gajović i Slobodan Gvozdenović na Džez festu (Foto: Kolubarske.rs)

Zanimljivo je da to "leglo žutih" nije zviždalo Aleksandru Gajoviću državnom sekretaru u Ministarstvu kulture i informisanja, koji je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je u Valjevu smatrajući da je "džez muzički žanr koji najviše spaja ljude na bazi prijateljstva i drugarstva".

 

Gajović je čestitao na "kontinuitetu 35 godina održavaja lepog festivala", čiji je kvalitet i značaj prepoznalo Ministarstvo i zato će Valjevo jazz fest podržavati i narednih godina.

 

"Grad Valjevo i Džez festival imaće najboljeg partnera upravo u Ministarstvu kulture i informisnaja", poručio je državni sekretar Aleksandar Gajović.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 2 sati 58 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 47 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...