Pseće srce Gradskog pozorišta Abrašević (foto: GP Abrašević)
Pseće srce Gradskog pozorišta Abrašević (foto: GP Abrašević)
28.05.2019, 11:18

"Pseće srce" Gradskog pozorišta "Abrašević"

č: | fb:

Gradsko pozorište "Abrašević" odigraće večeras prvu reprizu predstave "Pseće srce" po motivima iz dela  Mihaila Afanasijeviča Bulgakova. Ova predstava imala je vrlo uspešnu premijeru u prvoj polovini ovog meseca.

 

Dramski predložak slavnog ruskog pisca je nastao na osnovu novele koja je kasnije proglašena za istinsko remek-delo ovog autora. Tekst je tumačen i kao britka satira na račun komunističkih pokušaja da se stvori "Novi sovjetski čovek". Opšteprihvaćeno tumačenje glasi, da je Bulgakov pokušavao da pokaže sve nedoslednosti  političkog sistema u kojem je Šarik, kao čovek sa inteligencijom psa, mogao postati važan deo društvenog poretka. Hrabra satira sovjetskog društva dvadesetih godina prošloga veka, prerušena u naučnu fantastiku.

 

"Pseće srce" je režirao Miroslav Trifunović, scenografiju dizajnirao Dušan Arsenić, a kostimograf je Branka Šišinački Obradović. U predstavi igraju Branko Antonić, Petar Ninić, Doroteja Vuković, Goranka Kalember Lučić, Ljubivoje Marković, Filip Stanić, Jelena Selaković, Božidar Milić, Mira Vuković, Milivoje Milinković, Zoran Pajić...

 

Predstava će biti odigrana u Centru za kulturu u utorak,  28. maja u 20 časova. Biletarnica će raditi od 17 do 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.

 

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 24 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...