Registracija Prijava preko FB
Vlada Arsić na jednoj od promocija uz reku Gradac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Arsić na jednoj od promocija uz reku Gradac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2019, 11:58

Ipak Neviđene priče Vlade Arsića, ali ne u Biblioteci nego uz Gradac

č: | fb:

Književno veče i promocija dve knjige Vlade Arsića "Neviđena Srbija" i "Priče uz ognjište" biće večeras od 20 časova uz reku Gradac kraj River bara, objavio je autor na svom fejsbuk profilu.

 

Književno veče trebalo je da bude održano večeras u Biblioteci u okviru Tešnjarskih večeri, ali je otkazano zbog toga što je Biblioteka od autora tražila da sam kupi svoju knjigu i da je pokloni toj ustanovi kulture, što je on odbio iz mnoštva razloga koje je naveo u saopštenju kulturnoj javnosti Valjeva.

 

Otuda je Vlada Arsić odlučio da sam organizuje promociju svojih knjiga i pozove Valjevce, ponajpre one koji su reagovali na odluku Biblioteke koja nije mogla da kupi knjigu koja košta 627 dinara, razočarani što neće biti održano književno veče.

 

Arsić kaže da nije želeo da od svega stvori pompu već da prvenstveno skrene pažnju na ponižavajući odnos "kulturnih" poslenika prema "izvođačima pisačkih radova", a takvim ih , kako navodi u šali a češće u zbilji, zaista i smatraju.

 

"Međutim, zbog vas dragih mojih čitalaca, zbog svih onih koji pod kulturom ne smatraju estradno đipanje, podvriskivanje, prejedanje i napijanje, zbog onih koji od umetnosti traže i nešto malo duhovne hrane, inspiraciju, nadahnuće i promišljanje, zbog svih onih kojima se dopada moj način pripovedanja – doći ću! Istog dana, u istom terminu, ali van  Biblioteke, van Tešnjarskih večeri, van grada i bilo kakvog vašara… U najčistijem delu Valjeva, lišenog zagađenosti u svakom smislu te reči, u klisuri reke Gradac, kraj River bara, održaću književno veče začinjeno mirisom pravog srpskog pasulja iz kotlića i nekim etno zvucima. Potrudiću se da ne budem gost već pravi domaćin, neko će vas dočekati sa zahvalnošću i pijetetom bez obzira na to da li će vas biti petoro, desetoro ili pedesetoro…",  objavio je Arsić na svom fejsbuk profilu.

 

Napominje da književno veče neće biti finansirano iz budžeta Valjeva i da građane neće koštati ni jedan jedini dinar. "Jer, kao što napomenuh u prošlom saopštenju, nije sve u parama, ima nešto i u ljudskom dostojanstvu. Dakle, u petak, 9. avgusta u 20 časova na Pantelijevdan, čekam vas u Klisuri reke Gradac, kraj River bara. Dobrodošli", napisao je Vlada Arsić.

 

Aktuelno

Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Pre 4 sati 20 minuta

Valjevo najrizičnije za vožnju

Valjevo je teritorija gde je stradalo najviše vozača i putnika u automobilima, a naš grad je u vrhu i po broju stradalih pešaka i traktorista, pokazuju podaci Ministarstva unutrašnjih poslova...  · 1 komentar

Dečje igralište u Ljigu (foto: Vlada Ivanović)
Na sportskom terenu iza zgrade opštine Pre 2 sati 15 minuta

Otvoreno igralište za decu

Deca u Ljigu dobila su svoje igralište na sportskom terenu iza zgrade opštine. Na svečanost otvaranja dečjeg kutka došli su mališani iz Predškolske ustanove, učenici od prvog do četvrtog razreda iz...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Dom zdravlja stiglo 3.000 vakcina, najviše do sada Pre 48 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Novina je da je ove godine obezbeđena četvorovalentna vakcina, koja obuhvata dva tipa A virusa i dva tipa B virusa,...

Kolubarske.rs * Vest (foto: )
Viši sud odbio žalbu tužilaštva Pre 15 sati 47 minuta

Uzbunjivač iz "Krušika" vraća se u kućni pritvor

Radnik "Krušika" iz Valjeva A. O. vraća se u kućni pritvor, prenosi N1. Viši sud je odbio žalbu Višeg javnog tužilaštva da radnik bude u pritvoru u zatvoru, te ostaje na snazi odluka sudije za...  · 2 komentara