Vlada Arsić na jednoj od promocija uz reku Gradac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Arsić na jednoj od promocija uz reku Gradac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2019, 11:58

Ipak Neviđene priče Vlade Arsića, ali ne u Biblioteci nego uz Gradac

č: | fb:

Književno veče i promocija dve knjige Vlade Arsića "Neviđena Srbija" i "Priče uz ognjište" biće večeras od 20 časova uz reku Gradac kraj River bara, objavio je autor na svom fejsbuk profilu.

 

Književno veče trebalo je da bude održano večeras u Biblioteci u okviru Tešnjarskih večeri, ali je otkazano zbog toga što je Biblioteka od autora tražila da sam kupi svoju knjigu i da je pokloni toj ustanovi kulture, što je on odbio iz mnoštva razloga koje je naveo u saopštenju kulturnoj javnosti Valjeva.

 

Otuda je Vlada Arsić odlučio da sam organizuje promociju svojih knjiga i pozove Valjevce, ponajpre one koji su reagovali na odluku Biblioteke koja nije mogla da kupi knjigu koja košta 627 dinara, razočarani što neće biti održano književno veče.

 

Arsić kaže da nije želeo da od svega stvori pompu već da prvenstveno skrene pažnju na ponižavajući odnos "kulturnih" poslenika prema "izvođačima pisačkih radova", a takvim ih , kako navodi u šali a češće u zbilji, zaista i smatraju.

 

"Međutim, zbog vas dragih mojih čitalaca, zbog svih onih koji pod kulturom ne smatraju estradno đipanje, podvriskivanje, prejedanje i napijanje, zbog onih koji od umetnosti traže i nešto malo duhovne hrane, inspiraciju, nadahnuće i promišljanje, zbog svih onih kojima se dopada moj način pripovedanja – doći ću! Istog dana, u istom terminu, ali van  Biblioteke, van Tešnjarskih večeri, van grada i bilo kakvog vašara… U najčistijem delu Valjeva, lišenog zagađenosti u svakom smislu te reči, u klisuri reke Gradac, kraj River bara, održaću književno veče začinjeno mirisom pravog srpskog pasulja iz kotlića i nekim etno zvucima. Potrudiću se da ne budem gost već pravi domaćin, neko će vas dočekati sa zahvalnošću i pijetetom bez obzira na to da li će vas biti petoro, desetoro ili pedesetoro…",  objavio je Arsić na svom fejsbuk profilu.

 

Napominje da književno veče neće biti finansirano iz budžeta Valjeva i da građane neće koštati ni jedan jedini dinar. "Jer, kao što napomenuh u prošlom saopštenju, nije sve u parama, ima nešto i u ljudskom dostojanstvu. Dakle, u petak, 9. avgusta u 20 časova na Pantelijevdan, čekam vas u Klisuri reke Gradac, kraj River bara. Dobrodošli", napisao je Vlada Arsić.

 

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… Pre 19 sati 9 minuta

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Dogovoreno na sastanku sa premijerkom Pre 15 sati 51 minuta

Mionica dobija Centar za mlade

Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u...  · 1 komentar

Mountain Music Fest (foto: MMF)
Završen Mountain Music Fest Pre 16 sati 49 minuta

Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.  · 1 komentar