Konferencija za novinare povodom Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare povodom Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
13.08.2014, 14:17

„Zadovoljiće sve ukuse, a posetioci će imati pun užitak“

č: | fb:

Ovogodišnje Tešnjarske večeri biće održane od 15. do 24. avgusta po sistemu iz prethodnih godina, „100 programa na 50 lokacija“. S tim što će ovogodišnje Tešnjarske večeri biti  za 1,5 miliona dinara jeftinije nego prošlogodišnje, jer će deo novca od 2,9 miliona dinara koliko je planirano u  budžetu Grada za programe, biti utrošen na sanaciju posledica majskih poplava i klizišta. Ovogodišnja manifestacija koštaće 3,1 milion dinara, iz budžeta će biti obezbeđeno  900.000 dinara, dok će ostatak nadomestiti brojni donator i prijatelji  ove letnje manifestacije, saopštili su danas organizatori Tešnjarskih večeri.

"Među donatorima su Pivara, Gejt, Vali, Vega, ABC test, Greda, Dunav osiguranje, Komercijalna banka, Europrom i mnogi drugi", kaže izvršni direktor Veseljko Belušević. On dodaje da ima  preduzetnika koji su dali novac za Tešnjarske večeri, ali ne žele da njihova imena budu javno saopštena, "jer im posle i drugi kucaju na vrata i traže pomoć".

Predsednik Saveta Aleksandar Vujić Subotić kaže da je „ovogodišnji program Tešnjarskih večeri više nego kvalitetan, zadovojiće sve ukuse, a posetioci će imati pun užitak“. On je izrazio zadovoljstvo što je Grad i pored teške situacije zbog majskih poplava uspeo da obezbedi kvalitetan program.

Umetnički direktor Miloš Smiljanić kaže da je i pored manje novca ovogodišnji program kvalitetniji nego prošlogodišnji i naglašava da će ove godine biti mnogo koncerata. „Svi izvođači i muzičari su imali sluha za ono što nas je zadesilo, pa su neki koncerti ispod tržišne cene. Ove godine malo smo tanji sa pozorišnim predstavama, jer su skupe, ali zato imamo puno kvalitetnih koncerata“, kaže Smiljanić.

Konferencija za novinare povodom Tešnjarskih večeri

Konferencija za novinare povodom Tešnjarskih večeri (Foto: Đorđe Đoković)

Organizatori Tešnjarskih večeri, na današnjoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje koliko će koštati koncert sarajevske grupe Hari Mata Hari, nisu mogli da kažu tačnu cifru. Izvršni direktor Veseljko Belušević  kaže da „nije siguran koliko će koštati koncert“ i dodaje „negde oko 500.000 dinara“.

Predsednik Saveta Tešnjarskih večeri Aleksandar Vujić Subotić nije znao da kaže ko će ove godine otvoriti manifestaciju. „Mi ćemo se i ove godine vezati za takvu neku praksu koju smo imali i ranijih godina, i u tom smislu neka od osoba koja je dobila nagradu Grada i ostvarila značajne rezultate u svojim oblastima u 2013. godini će otvoriti ovogodišnje Tešnjarske večer“, rekao je Vujić Subotić.

Podizanje zastave 28. Tešnjarskih večeri biće u subotu 16. avgusta na Trgu Vojvode Mišića, kada bi trebalo da bude i svečano otvaranje. Nakon  toga će od 21 čas na platou Centra za kulturu koncert održati Hari Mata Hari. Osim sarajevske grupe, na platou Centra za kulturu će tokom manifestacije nastupati Saša Vasić, ОK bеnd, Jova Maljoković, Mostarski sevdah…

Ove godine izuzetno interesovanje za zakup tezgi

Direktorka Turističke organizacije Dragica Čanković kaže da je do sada pristiglo oko 60 zahteva za zakup tezgi u Tešnjaru. Ona naglašava da oni koji nemaju prijavljene radnje neće moći da postave tezge, koje su ponajpre namenjene za proizvode domaće radinosti, stare zanate, prodaju suvenira, meda…

 

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 46 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara