Registracija Prijava preko FB
Novogodišnji koncert muzičke škole (foto: Adam Radosavljević)
Novogodišnji koncert muzičke škole (foto: Adam Radosavljević)
10.10.2019, 10:10

Koncert dobrodošlice

č: | fb:

Novu koncertnu sezonu "Muzika na dlanu" valjevska muzička škola "Živorad Grbić" zvanično otvara večeras u 19 časova tradicionalnim Koncertom dobrodošlice. Prvu ovogodišnju muziku na koncertnom podijumu kroz Koncert dobrodošlice oživljavaju profesori škole i Devojački hor škole i simbolično je posvećuju najmlađima, učenicima prvog razreda.

 

- Vrlo  smo svesni činjenice da je ljubav prema muzici  koju su naši prvaci osetili u sebi, glavni razlog što je ove godine MŠ "Živorad Grbić" upisala preko stotinu prvaka u svoju matičnu školu i dva izdvojena odeljenja u Lajkovcu i Mionici. Ta deca, intuicijom su oživeli muzikalno biće u sebi a naše je da svojim angažovanjem, kreativnošću i svojim muzičkim izrazom dokažemo da su napravili sjajan izbor. Iz tog razloga, prvi koncert u školskoj godini jeste koncert profesora. On je izraz naše dobrodošlice, zadovoljstva i svesti da samo poklanjanjem muzike možemo razviti i želju za muziciranjem kod naših učenika – kazala je direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.

 

Dodaje da je Koncert dobrodošlice ustanovljen kao redovan koncertni program škole da bi valjevsku publiku iznova podsećao na umetnički potencijal koji  postoji u ovom gradu. MŠ "Živorad Grbić" je jedna od retkih muzičkih škola u Srbiji, čiji profesori imaju  bogatu koncertnu aktivnost. "To je naša prednost ali pre svega naš identitet i sa ponosom ga prezentujemo javnosti svake godine", rekla je Suzana Radovanović Perić.

 

I ove godine, valjevska muzička škola će ostati dosledna u kreiranju kvalitetnog muzičkog programa, i nastaviti sa negovanjem tradicije  koju je kao jedna od vodećih institucija kulture u gradu, razvila kroz  65 godina rada.

 

U  periodu od oktobra do juna, valjevska muzička škola će biti domaćin vodećih imena muzičke umetničke scene, ali i promoter modernijih žanrova i valjevskih talenata koji su svoj umetnički put nastavili van granica naše zemlje. Podsećamo da je samo u toku prošle godine, muzička škola realizovala preko 20 koncerata a među umetnicima koji su nastupali izdvajamo kamerni gudački orkestar "Gudači Sv. Đorđa"(Beograd) , Trio "Aura" (Skoplje), NS Guitar Quartet (Novi Sad), Vasila Hadzimanova, vodeća imena u oblastima svog stvaralaštva.

 

Aktuelno

OK Železničar osvojile Super kup Srbije (foto: S.Bilić)
Pobedile Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 Pre 11 sati 57 minuta

Odbojkašice Železničara osvojile Superkup

Odbojkaški klub Železničar iz Lajkovca večeras je osvojio Superkup Srbije, jedini domaći trofej koji im je nedostajao! U hali na Banjici Želja je sigurnom igrom pobedio Crvenu zvezdu rezultatom...  · 1 komentar

Požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Nakon četiri časa intervencije vatrogasaca Pre 12 sati 25 minuta

Lokalizovan požar u "Novoj Srbijanki"

Požar koji je izbio u popodnevnim satima u fabrici "Nova Srbijanka" lokalizovan je oko 20 časova. Opasnosti od curenja amonijaka nema jer je još pre sedam godina istočen. U požaru, na sreću, niko...

Parking u centru grada (foto: kolubarske.rs)
Za devet meseci 18 izmena Pre 1 dan 1 sati

Plan javnih nabavki sve veći, a sve manje urađeno

Plan javnih nabavki je od početka godine pretrpeo 18 izmena. Najviše su "porsali" radovi sa prvobitno planiranih 290 miliona na preko 551 milion dinara. U planu je izgradnja javnog toaleta u parku...  · 1 komentar