Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
30.10.2019, 13:03

ISTOK – ZAPAD, 20 GODINA PRIJATELJSTVA

č: | fb:

U valjevskoj muzičkoj školi Valjevce večeras od 19.30 časova očekuje umetnički program nastao povodom obeležavanja 20 godina prijateljstva između Valjeva i Pfafenhofena.

 

Dve decenije  saradnje ova dva grada, iznedrilo je nekoliko izvanrednih projekata na polju kulture, obrazovanja, ekologije ali i brojne humanitarne akcije Udruženja Društva prijateljstva Valjevo-Pfafenhofen i udruženja "Soziale Sculpture" iz Pfafenhofena.

 

Večeras u holu MŠ "Živorad Grbić", valjevskoj publici biće predstavljena izložba fotografija na kojoj su zabeležene poslednje dve decenije ovog lepog, humanog i kreativnog prijateljstva, a nakon izložbe i koncert muzičara Valjeva i Pfafenhofena koji će izvesti muziku slovenskih i nemačkih kompozitora i promovisati CD "Istok-Zapad" kreiran u Pfafenohofenu, u martu ove godine.

 

Ideja da se kroz umetničku muziku prikaže zvuk i osobenost Istočne i Zapadne Evrope ali i istina da najbolje izgledaju i zvuče kroz zajedništvo, realizovana je kroz muziciranje valjevskog dua "MiSS" (Suzana Radovanović Perić – violina i Milica Prodanović – klavir) i tria Schiren iz Pfafenhofena (Anna Marie Daubner – čelo, Christiana Sauer – viola, violina i Stefan Daubner – double bass, piano).

 

Projekat "Istok – Zapad" oživljen je kroz koncert pet muzičara u prostoru kulturnog centra "Kunstlerwerkstatt" i snimanje kompakt diska u Gradskoj kući u Pfafenhofenu. Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.


U programu planiranom za 30. oktobar u valjevskoj muzičkoj školi, učestvuju Manfred Meyer - predsednik udruženja "Soziale Sculpture" (Pfafenhofen), dr Stefan Daubner - profesor muzike (Pfafenhofen), Dušica Rajevac, profesor Tehničke škole (Valjevo) i trio MiSS  koji čine profesorke MŠ "Živorad Grbić“, mr Snežana Stevanović i Milica Prodanović kao i direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara