Petra Spasojević
Petra Spasojević
13.12.2019, 11:52

KONCERT PETRE SPASOJEVIĆ

č: | fb:

Večeras u 18 časova, na koncertnom podijumu valjevske muziče škole nastupiće izuzetna mlada umetnica, učenica MŠ "Isidor Bajić" iz Novog Sada, Petra Spasojević.

 

Petra Spasojević je rođena u Кuršumliji, 22. decembra 2004. godine. Zbog takozvanog "inkubatorskog slepila" i potrebe za specijalnim obrazovanjem, sa šest godina seli se za Novi Sad, radi pohađanja nastave u osnovnoj školi za decu sa smetnjama u razvoju "Dr Milan Petrović".

 

Spletom srećnih okolnosti, Petra se upoznaje sa svojom budućom profesoricom klavira, odlazi na prijemni ispit i upisuje muzičku školu "IsidorBajić", gde je sada učenica šestog razreda, u klasi prof. Ane Frlin. U međuvremenu, Petra se inkluzivno uključila u redovnu nastavu u osnovnoj školi "SonjaMarinković", koju je uspešno završila u školskoj 2018/2019.godini.

 

Tokom svog petogodišnjeg muzičkog školovanja, Petra je učestvovala na mnogobrojnim pijanističkim takmičenjima, domaćeg i međunarodnog karaktera, na kojima je osvajala najviša priznanja. Posebno ističemo nagradu za autorsko delo, maksimalan broj poena na skoro svim takmičenjima i dve titule Laureata koje je dobila na "Festivalu pijanizma" u Sremsko Mitrovici i "Festivalu Isidor Bajić" u Novom Sadu.

 

Iza Petre je veliki broj nastupa, a ljubav prema sceni je motiviše da se usavršava i osvaja publiku muzikom. Prvi solistički koncert, održala je sa dvanaest godina.

 

Uz rad sa kompozitorkom Doroteom Vejnović, Petra ulazi u svet kompozicije i nada se da će uskoro,njena autorska dela doći i do slušalaca.
Želja joj je da se razvija kao pijanista i kompozitor i da svojim stvaralaštvom pokaže svetu kako se granice i predrasude ruše kada se radi ono što se voli.

 

Na koncertu u Valjevu, slušaćemo Petrinu interpretaciju kompozicija Baha, Betovena, Šopena, Debisija, Pulanka ali i svoja autorska dela. Pored "muzike koja svetli" u cilju približavanja muzičkog obrazovanja i populaciji dece kojoj je potrebna dodatna podrška, razgovaraćemo i sa Petrinom profesorkom, Anom Frlin.

 

Petrinim koncertom, valjevska muzička škola šalje valjevskoj javnosti poruku da je obrazovna institucija otvorena za svu decu koja jezik svoje duše predstavljaju kroz muziku. Teškoće i ograničenja bilo kakve vrste postoje da bi ih vredni i plemeniti  ljudi zajedničkim snagama pobedjivali i stvarali svet lepotom i kvalitetom definisan.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 17 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 14 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara