Branko Popović podiže zastavu Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
Branko Popović podiže zastavu Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
17.08.2014, 07:51

Hari Mata Hari, izložba, veče poezije...

č: | fb:

Podizanjem zastave na Trgu vojvode Mišića sinoć su svečano otvorene „Tešnjarske večeri“. Branko Popović, bubnjar i džez muzičar koji je završio Berkli koledž u Bostonu je podigao zastavu zvanično otvarajući 28. Tešnjarske večeri. Branko Popović je  dobitnik najprestižnije nagrade na Berkliju „Avedis Zildjian“, koju dobija jedan od 900 bubnjara koliko ih je svake godine na školovanju.  

Koncert grupe Hari Mata Hari

Koncert grupe Hari Mata Hari (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon svečanog otvaranja manifestacije na prepunom platou Centra za kulturu koncert je održala grupa Hari Mata Hari. Uprkos kiši Valjevci su uživali u muziciranju Sarajlija koje je trajalo skoro dva časa.

Koncert grupe Hari Mata Hari

Koncert grupe Hari Mata Hari (Foto: Đorđe Đoković)

Sinoć je u svečanoj sali Grand hotela otvorena izložba slika Zorana Andrića „Mediteran – vek posle“.

Otvaranje izložbe slika

Otvaranje izložbe slika "Mediteran - vek posle" (Foto: Đorđe Đoković)

U galeriji „Silos“ u Tešnjaru je otvorena izložba radova Nikole Romanovića, nazvana „Jastvo“. Drugo veče gradskog letnjeg festivala bilo je rezervisano i za poeziju. Umesto na platou Muzeja, zbog kiše u klubu su nastupile poetese Milica Ilić Gačić i Snežana Čkojić. O poeziji je govorila književnica Jovanka Božić. Program je priredila Književna zajednica.

"Dva pesnička glasa" (Foto: Đorđe Đoković)

Šta se zaista jelo u srednjovekovnoj Srbiji otkrila je Tamara Ognjenović, na predavanju uz degustaciju u restoranu „Kuća“.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 4 sati 8 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 6 sati 45 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar