Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
Kulturni centar Mionica (foto: www.mionica.rs)
30.09.2020, 11:52

Svečana akademija posvećena Milanu Rakiću

č: | fb:

Opština Mionica će danas u 19 časova u velikoj sali Kulturnog centra prirediti Svečanu akadamiju posvećenu pesniku Milanu Rakiću.

 

Na svečanosti će Zoranu M. Mandiću za knjigu "Odbrana izbora" biti uručena nagrada za najbolju zbirku poezije u prethodnoj godini u izboru Udruženja književnika Srbije. Nagrađenom pesniku biće dodeljena plaketa sa likom Milana Rakića, rad akademskog vajara Zorana Ivanovića.

 

Pored laureata, gosti će biti predstavnici Udruženja književnika Srbije, član Upravnog odbora UKS-a i predsednik odbora za međunarodnu saradnju Vidak Maslovarić, urednik Tribine "U francuskoj 7" Miljurko Vukadinović i glavni i odgovorni urednik Književnih novina Bratislav R. Milanović.

 

U umetničkom delu programa nastupiće televizijski, filmski i pozorišni glumac i član Narodnog pozorišta iz Beograda Zoran Ćosić i profesorka solfeđa Ana Ristivojević.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara