Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
Dečja nedelja u Mionici (foto: www.mionica.rs)
06.10.2020, 12:22

Počela Dečja nedelja

č: | fb:

Programom na Trgu vojvode Mišića danas je u organizaciji opštine Mionica počelo obeležavanje Dečije nedelje. Deca iz Predškolske ustanove "Neven" i učenici nižih razreda Osnovne škole "Milan Rakić" su uživali u predstavi za decu "Šta ću biti kad porastem" pozorišta "Šareni suncokreti".

 

Takođe su učestvovali i u radionici tokom koje su ispisivali poruke ljubavi, solidarnosti i saradnje i vezivali ih za balone, koje su sa Trga puštali za drugare širom sveta. Nakon programa na Trgu, predškolci su posetili opštinu Mionica i bili gosti predsednika Opštine Bobana Jankovića u Danu otvorenih vrata.

 

Sutra su na programu dečije radionice za mališane iz Vrtića i to: ekološka radionica "Zašto se Planeta ljuti?", radionica izrade igračaka od rečiklažnog materijala, zatim "Ko želi da crta – ovo je prilika!", "Ishranom do zdravlja" i "Spretne ruke – svet bez muke" – učimo da tkamo. Za predškolce i osnovce biće održan koncert učenikodeljena sreća dva puta je veća!“ i organizuje se u znaku Godine solidarnosti i saradnje koju je proglasila Muzičke škole iz Mionice "Slušamo violonu".


Ove godine, Dečja nedelja se obeležava pod sloganom "Podeljena sreća dva puta je veća" i organizuje se u znaku Godine solidarnosti i saradnje koju je proglasila Vlada Republike Srbije u cilju podizanja svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unaređenju saradnje i solidarnosti među građanima, posebno u uslovima epidemije koja nas je zadesila u 2020.godini.

 

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 2 sati 29 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 18 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...