GIZ donirao električne bicikle Mionici (foto: www.mionica.rs)
GIZ donirao električne bicikle Mionici (foto: www.mionica.rs)
08.12.2020, 14:27

Električni bicikli za gerontodomaćice

č: | fb:

Nakon zaštitne opreme, Nemačka razvojna agencija (GIZ) je obezbedila novu donaciju za Mionicu, ovaj put električne bicikle. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa Kovid-19. Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.

 

Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe" i obuhvata električne bicikle, kao i dodatnu opremu u vidu zaštitne kacige i sigurnosnih lanaca. Električni bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a bicikli za Mionicu su prilagođeni vožnji i u brdovitim predelima.

 

- Zahvaljujemo se Nemačkoj razvojnoj agenciji na konstantnoj podršci koju nam pružaju u oblasti socijalne zaštite. Bicikli sa punom pratećom opremom ne samo da su odlično prevozno sredstvo, već će i pomoći pri podizanju svesti o dostupnosti i upotrebi ekoloških vidova transporta - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

GIZ donirao električne bicikle Mionici

GIZ donirao električne bicikle Mionici (Foto: www.mionica.rs)

Podrška opštini Mionica deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 16 gradova i opština. Do kraja 2020. godine biće uručeno 58 električnih bicikala: 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.

 

- Pomoć u kući za starija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. Veoma nam je drago da ćemo donacijom električnih bicikla podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a to će imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije - rekao je Markus Majer, vođa projekta.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 17 sati 21 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 14 sati 31 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara