Otvorena kancelarija Pomoć u kući (foto: www.mionica.rs)
Otvorena kancelarija Pomoć u kući (foto: www.mionica.rs)
30.12.2020, 10:02

U Mionici otvorena kancelarija za usluge “Pomoć u kući“

č: | fb:

U cilju unapređenja usluge "Pomoć u kući" lokalna samouprava je obezbedila kancelariju u centru Mionice u zgradi Biblioteke i Kulturnog centra u kojoj se od skoro nalazi sedište projekta i gde svi zainteresovani građani mogu dobiti potrebne informacije.

 

- Predano radimo da bi našu Mionicu učinili što boljim mestom za život svakog pojedinca. Otvaranje kancelarije će nam omogućiti da na još efikasniji način budemo na usluzi našim starijim sugrađanima. Takođe, zahvalni smo Nemačkoj razvojnoj agenciji (GIZ) i NALED-u koji su ovih dana donirali aparate za merenje šećera i krvnog pritiska, zaštitnu i prateću opremu, a sve u cilju što uspešnije realizacije ovog humanog projekta. "Pomoć u kući" je od neprocenjive važnosti, pogotovu za naše najstarije i njihove porodice kojima je takva vrsta pomoći i najpotrebnija – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Usluga "Pomoć u kući na području opštine Mionica" funkcioniše od 2016. godine. Usluga koju pružaju gerontodomaćice je dostupna odraslima i starijima koji imaju ograničenja fizičkih i psihičkih sposobnosti, usled kojih nisu u stanju da samostalno žive u svojim domovima bez redovne pomoći u aktivnostima dnevnog života, nege i nadzora, pri čemu je porodična podrška nedovoljna ili nije raspoloživa.

 

Aktuelno