Nagrađene ucenice sa nastavnikom i direktorkom  (foto: OŠ Mile Dubljević)
Nagrađene ucenice sa nastavnikom i direktorkom (foto: OŠ Mile Dubljević)
24.02.2021, 09:59

Nagrade lajkovačkih osnovaca na festivalu karikature i stripa

č: | fb:

Na Međunarodnom konkursu za mlade do 18 godina na temu "Muzika", u okviru Festivala humora i satire "Zlatna kaciga" u Kruševcu, druga nagrada u kategoriji karikature i stripa pripala je Neveni Milivojević, učenici V/3 OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca, a specijalna nagrada učenici istog odeljenja Dunji Milošević.

 

Lajkovački osnovci tradicionalno osvajaju priznanja na ovom festivalu. Kao i prethodnih godina, njihov mentor bio je nastavnik likovne kulture Miloje Mitrović.

 

U kategoriji odraslih na ovogodišnjoj "Zlatnoj kacigi" učestvovalo je 347 autora iz 50 zemalja sveta, najviše sa karikaturama i aforizmima, dok su mladi poslali 140 karikatura i 16 stripova, uz pesme i priče.

 

Radove na konkursu za mlade ocenjivao je žiri pod vođstvom Jelene Protić Petronijević, koja je rekla da uži izbor karikatura i stripa u potpunosti zadovoljava kriterijume konkursa, ali da većina stripova nema elemente humora i satire.

 

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svetski Dan šale 1. april.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 13 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 22 sati 50 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara