OK Spartak (foto: OK Spartak)
OK Spartak (foto: OK Spartak)
08.03.2021, 10:37

Ljižani ponovo u Superligi Srbije

č: | fb:

Odbojkaši ljiškog Spartaka, pobedom nad ekipom Smedereva sa 3:0 (25:14, 25:12 i 25:19), obezbedili su plasman  u najelitnije takmičenje, Superligu Srbije, u kojoj su bili od 2009. do 2018. godine.

 

Ekipa trenera Nenada Kovačevića Kepe, taj cilj zacrtala je još na početku prvenstva, a sve je rešeno na domaćem terenu, u pretposlednjem kolu, koje je, u skladu sa odlukama Kriznog štaba, odigrano bez prisustva publike. Poslednje  kolo protiv Dubičice u Leskovcu neće imati takmičarski značaj.

 

Ekipa koja je obezbedila najviši nivo odbojke od jeseni u Ljigu, i mečeve sa Vojvodinom, Partizanom, Crvenom zvezdom i drugim elitnim klubovima: Teodor Duduj (bloker, kapitan), Marko Milenković (libero),Vukašin Ivanović (dizač), Marko Sajić (bloker), Mihailo Pajić (primač), Mario Medan (primač), Nikola Đorđević (primač), Željko Matić (dizač), Ivan Glavinić (primač), Dušan Gmitrović (korektor), Luka Radulović (primač), Nikola Milovanović (bloker), Nikola Lončar (primač), Ivan Janković (primač), Marko Maksimović (primač) i Milivoje Ćorić (bloker).

 

Inače, prvu odbojašku loptu u Ljig doneo je Dragiša Radojević 1951. godine, tada student građevine. Spartakova priča počinje dve godine kasnije, otkada klub zvanično postoji. Značajne uspehe imao je klub, tokom gotovo 70-godišnje istorije, bio je član Druge lige u velikoj državi, osamdesetih, a najblistaviji je bio ulazak u najviši rang srpske odbojke pre 12 godina.

 

Spartak je bio rasadnik talenata, a neki od njih stekli su slavu u većim klubovima, kao treneri i igrači. Svakako, najpoznatiji je Marko Ivović, reprezentativac Srbije već osam godina, jedno vreme i kapiten. Proglašen je, pre pet godina, za najboljeg igrača Svetske lige i najboljeg odbojkaša Srbije.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 16 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara