OK Spartak (foto: OK Spartak)
OK Spartak (foto: OK Spartak)
08.03.2021, 10:37

Ljižani ponovo u Superligi Srbije

č: | fb:

Odbojkaši ljiškog Spartaka, pobedom nad ekipom Smedereva sa 3:0 (25:14, 25:12 i 25:19), obezbedili su plasman  u najelitnije takmičenje, Superligu Srbije, u kojoj su bili od 2009. do 2018. godine.

 

Ekipa trenera Nenada Kovačevića Kepe, taj cilj zacrtala je još na početku prvenstva, a sve je rešeno na domaćem terenu, u pretposlednjem kolu, koje je, u skladu sa odlukama Kriznog štaba, odigrano bez prisustva publike. Poslednje  kolo protiv Dubičice u Leskovcu neće imati takmičarski značaj.

 

Ekipa koja je obezbedila najviši nivo odbojke od jeseni u Ljigu, i mečeve sa Vojvodinom, Partizanom, Crvenom zvezdom i drugim elitnim klubovima: Teodor Duduj (bloker, kapitan), Marko Milenković (libero),Vukašin Ivanović (dizač), Marko Sajić (bloker), Mihailo Pajić (primač), Mario Medan (primač), Nikola Đorđević (primač), Željko Matić (dizač), Ivan Glavinić (primač), Dušan Gmitrović (korektor), Luka Radulović (primač), Nikola Milovanović (bloker), Nikola Lončar (primač), Ivan Janković (primač), Marko Maksimović (primač) i Milivoje Ćorić (bloker).

 

Inače, prvu odbojašku loptu u Ljig doneo je Dragiša Radojević 1951. godine, tada student građevine. Spartakova priča počinje dve godine kasnije, otkada klub zvanično postoji. Značajne uspehe imao je klub, tokom gotovo 70-godišnje istorije, bio je član Druge lige u velikoj državi, osamdesetih, a najblistaviji je bio ulazak u najviši rang srpske odbojke pre 12 godina.

 

Spartak je bio rasadnik talenata, a neki od njih stekli su slavu u većim klubovima, kao treneri i igrači. Svakako, najpoznatiji je Marko Ivović, reprezentativac Srbije već osam godina, jedno vreme i kapiten. Proglašen je, pre pet godina, za najboljeg igrača Svetske lige i najboljeg odbojkaša Srbije.

 

 

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 56 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara