Boban Janković sa prvacima (foto: www.mionica.rs)
Boban Janković sa prvacima (foto: www.mionica.rs)
27.03.2021, 10:16

Država u školstvo u Mionici ulaže 260 miliona dinara

č: | fb:

Opština Mionica uložiće ove godine preko 123 miliona dinara iz budžeta u razvoj obrazovanja. Program finansijskih aktivnosti za 2021. godinu za predškolsko obrazovanje, osnovne i srednje škole, usvojilo je Opštinsko veće na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. A kroz projektno finansiranje na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstava očekuje se preko 260 miliona dinara.

 

Za funkcionisanje vrtića opredeljeno je skoro 70 miliona. Za osnovne i srednje škole planirano je blizu 57 miliona dinara. A 250 miliona predviđeno je za rekonstrukciju škole i gradnju sportske hale u Gornjoj Toplici.

 

O investicijama u obrazovanje govorio je Boban Janković predsednik opštine Mionica, koji je sa saradnicima obišao prvake u renoviranim školama u Mionici i Rajkoviću.

 

- Predati projekti su odlično ocenjeni u Beogradu i kad dođe do njihove realizacije predstavaljaće jednu od najvećih investicija u oblasti obrazovanja u Mionici u poslednjih 30 godina. Školstvo u Mionici će biti jedna zaokružena celina u kojoj su sve osmogodišnje osnovne škole renovirane i modernizovane. Unapređenjem uslova za obrazovanje naše dece ulažemo u budućnost našeg mesta, naše države. Sa planiranom sportskom halom u Gornjoj Toplici obogatićemo život u Banji Vrujci novim sadržajima. Imaćemo najbolje uslove da deca kod nas pohađaju škole sporta i idu u sportske kampove – rekao je Boban Janković.

 

Predsednik Mionice je rekao da je ove godine planirana rekonstrukcija i škole u Donjoj Toplici, za koju se od Ministarstva prosvete očekuje skoro 12 miliona dinara.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 24 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...