Mladi sportisti Mionice (foto: www.mionica.rs)
Mladi sportisti Mionice (foto: www.mionica.rs)
29.03.2021, 11:51

Mionica ulaže 47 miliona dinara u razvoj sporta

č: | fb:

Opština Mionica uložiće ove godine preko 45 miliona dinara iz budžeta u razvoj sporta. Plan finansijskih aktivnosti, koji je na osnovu odluke o budžetu usvojilo Opštinsko veće na predlog predsednika opštine Bobana Jankovića, obuhvata sve aktivnosti sportskog centra, i održavanje devet sportskih manifestacija i podršku za 15 klubova i organizacija.

 

Pored toga, zahvaljujući donaciji Dunav osiguranja od dva miliona dinara, počelo je uređenje košarkaškog terena u centru Mionice. A očekuju se dodatna sredstva na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstva veća od 20 miliona dinara.

 

- Mionica je grad spota, grad mladih. U prethodnom periodu uložili smo značajna sredstva i realizovali mnoge projekte koji nam omogućavaju da razvijamo lokalni sport, ali i da organizujemo velika i značajna sportska takmičenja i manifestacije. Mionica je 2018. godine dobila Halu sportova, najmoderniju u Zapadnoj Srbiji. Ovu, najveću i najznačajniju sportsku investiciju u istoriji opštine vrednu 113,7 miliona dinara, sa 73,3 miliona finansirali smo iz vlastitog budžeta, a sa 44 miliona nas je podržalo Ministarstvo sporta - rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Aktuelno