Mionica dobila elektronski šalter (foto: www.mionica.rs)
Mionica dobila elektronski šalter (foto: www.mionica.rs)
16.04.2021, 09:40

Mionica: Građani bez čekanja do dokumenata

č: | fb:

Opština Mionica otvorila je novi elektronski šalter u okviru eUprave. Šalter radi pri Uslužnom centru u zgradi opštine. Građani se već od danas mogu javiti i otvoriti svoj nalog.

 

Portal nudi oko 500 usluga. Građani mogu da zakažu svoj termin za preuzimanje ličnih dokumenata, plaćanje poreza, dobijanje rešenje iz katastra u svoje eSanduče. Takođe, upisivanje dece u vrtić ili školu su jedna od usluga Portala.

 

Uz ličnu kartu, građani će na šalteru dobiti korisničko ime i lozinku, kao i instalaciju na mobilnom telefonu. Opština Mionica imenovala je administratore i šalterske službenike koji su prošli obuku. Oni će biti na usluzi građanima i objasniti im način rada Portala. Po otvaranju naloga, građani će dobiti i odštampane podatke za svaki sledeći ulazak na Portal.

Boban Janković i službenici

Boban Janković i službenici (Foto: www.mionica.rs)

 

- Opština Mionica unapređuju upravu. Ubrzaćemo proces dobijanja dokumenata, jer želimo da budemo služba koja građanima olakšava život. Mioničani više neće morati da čekaju. Uštedeće dragoceno vreme. Od svojih kuća, uz mobilni telefon, moći će da završe sve administrativne poslove. Veliki su benefiti koje nam donosi eUprava - rekao je predsednik Boban Janković.

 

Prilikom otvaranja šaltera, Janković se zahvalio Naled-u i Kancelariji za IT i eUpravu na saradnji i istakao da je od posebne važnosti da u vreme pandemije izbegavamo gužve i da će Portal postati odličan servis građana.

 

Naled, u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, uz finansijsku pomoć Evropske banke za obnovu i razvoj, sprovodi projekat unapređenja elektronske dostave dokumenata građanima i privredi od lokalne samouprave. Otvaranjem naloga na portalu, eUprava omogućava što većem delu stanovništva da postanu eGrađani.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 6 sati 42 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 3 sati 52 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 6 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara