Marija Obradović (foto: www.mionica.rs)
Marija Obradović (foto: www.mionica.rs)
25.04.2021, 06:53

Obradović: Odziv građana za vakcinaciju je dobar, ali nedovoljan

č: | fb:

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsado Đerlek posetili su Mionicu. Oni su zajedno sa svojim domaćinom predsednikom Mionice Bobanom Jankovićem obišli vakcinalni punkt u mioničkom Domu zdravlja.

 

"Odziv građana za vakcinaciju je dobar, ali nedovoljan", poručila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović. Ona je rekla da je država uradila svoje i nabavila vakcine, a da je sada na građanima da pokažu odgovornost i vakcinišu se. Ministarka je najavila da u utorak stižu nove doze kineske vakcine.

 

Državni sekretar Mirsad Đerlek rekao je da je vakcinacija jedini način da se pandemija zaustavi, ali da je potrebno da se broj vakcinisanih poveća u mnogim gradovima.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković istakao je da je zahvaljujući podršci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije obezbeđen dovoljan broj vakcina za sve Mioničane.

 

- Zaštita građana od virusa Kovid 19 od prvog dana pandemije je glavni prioritet najvišeg državnog rukovodstva i građani Mionice su im zahvalni na tome! Ogromnu podršku u borbi protiv Kovida našoj opštini pružaju Ministarstvo zdravlja i Ministartvo lokalne samouprave. Vakcinacija je jedini način da pobedimo pandemiju. Ukoliko svi prihvatimo svoju odgovornost i učinimo taj minimalni napor i vakcinišemo se, Kovid 19 će izgubiti snagu, a mi ćemo moći da se vratimo u redovne tokove života. Srbija i Mionica će pobediti - rekao je Janković.

 

Tokom posete razgovarali s građanima koji se vakcinišu i pozvali sve one koji nisu da i oni to učine, a mioničkim penzionerima su podelili pakete sa vitaminima.

Podela paketa sa vitaminima

Podela paketa sa vitaminima (Foto: www.mionica.rs)

 

Do sada je od 19. janura 2021. godine, kada je počela imunizacija, prvu dozu vakcine primilo 1.646, a revakcinu 1.174-ovoro Mioničana.

 

Glavni vankcinacioni punkt se nalazi u Domu zdravlja Mionica (gde na raspolaganju postoji još jedan dodatni punkt za pacijente koji nemaju zakazan termin). A svake srede u prepodnevnim satima vakcinacija se sprovodi i u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci.

 

Od početka pandemije korona virusa u martu 2020. godine, na teritoriji opštine Mionica od virusa korona obolela je 1.461 osoba. U prve tri nedelje aprila 2021. godine, beleži se rast obolelih i taj broj iznosi 262 osobe.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 10 sati 25 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 7 sati 34 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 10 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara