Marija Obradović (foto: www.mionica.rs)
Marija Obradović (foto: www.mionica.rs)
25.04.2021, 06:53

Obradović: Odziv građana za vakcinaciju je dobar, ali nedovoljan

č: | fb:

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsado Đerlek posetili su Mionicu. Oni su zajedno sa svojim domaćinom predsednikom Mionice Bobanom Jankovićem obišli vakcinalni punkt u mioničkom Domu zdravlja.

 

"Odziv građana za vakcinaciju je dobar, ali nedovoljan", poručila je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović. Ona je rekla da je država uradila svoje i nabavila vakcine, a da je sada na građanima da pokažu odgovornost i vakcinišu se. Ministarka je najavila da u utorak stižu nove doze kineske vakcine.

 

Državni sekretar Mirsad Đerlek rekao je da je vakcinacija jedini način da se pandemija zaustavi, ali da je potrebno da se broj vakcinisanih poveća u mnogim gradovima.

Boban Janković

Boban Janković (Foto: www.mionica.rs)

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković istakao je da je zahvaljujući podršci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije obezbeđen dovoljan broj vakcina za sve Mioničane.

 

- Zaštita građana od virusa Kovid 19 od prvog dana pandemije je glavni prioritet najvišeg državnog rukovodstva i građani Mionice su im zahvalni na tome! Ogromnu podršku u borbi protiv Kovida našoj opštini pružaju Ministarstvo zdravlja i Ministartvo lokalne samouprave. Vakcinacija je jedini način da pobedimo pandemiju. Ukoliko svi prihvatimo svoju odgovornost i učinimo taj minimalni napor i vakcinišemo se, Kovid 19 će izgubiti snagu, a mi ćemo moći da se vratimo u redovne tokove života. Srbija i Mionica će pobediti - rekao je Janković.

 

Tokom posete razgovarali s građanima koji se vakcinišu i pozvali sve one koji nisu da i oni to učine, a mioničkim penzionerima su podelili pakete sa vitaminima.

Podela paketa sa vitaminima

Podela paketa sa vitaminima (Foto: www.mionica.rs)

 

Do sada je od 19. janura 2021. godine, kada je počela imunizacija, prvu dozu vakcine primilo 1.646, a revakcinu 1.174-ovoro Mioničana.

 

Glavni vankcinacioni punkt se nalazi u Domu zdravlja Mionica (gde na raspolaganju postoji još jedan dodatni punkt za pacijente koji nemaju zakazan termin). A svake srede u prepodnevnim satima vakcinacija se sprovodi i u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci.

 

Od početka pandemije korona virusa u martu 2020. godine, na teritoriji opštine Mionica od virusa korona obolela je 1.461 osoba. U prve tri nedelje aprila 2021. godine, beleži se rast obolelih i taj broj iznosi 262 osobe.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 44 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 21 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara