Stigla pomoć (foto: Dragan Savić)
Stigla pomoć (foto: Dragan Savić)
05.09.2014, 13:46

Stočna hrana za 247 gazdinstava

č: | fb:

Od Organizacije za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO) u opštinu Osečina dopremljeno je 79 tone stočne hrane. U pitanju je pomoć podgorskim poljoprivrednim gazdinstvima, koja su pretrpela štetu u majskim poplavama. Pristigla pomoć namenjena je za 247 poljoprivrednih domaćinstva, koja se bave stočarstvom. Svi su dobili po 320 kilograma stočne hrane.

- FAO pošiljka  je jedna od najvećih donacija koja je do sada stigla u našu opštinu, a darodavci su najavili da će i u narednom periodu  nastaviti da na sličan način pomažu našim poljoprivrednicima, kako bi što pre obnovili svoju proizvodnju, održali i sačuvali ugroženi stočni fond. Imamo obećanje da će do kraja meseca stići još 300 paketa pomoći od UN – kaže Duško Vučićević i Poljoprivredne stručne službe Opštinske uprave Osečina.

Kao što je već dobro poznato, pomoć u stočnoj hrani predstavlja deo šireg programa za oporavak srpske poljoprivrede koji finansiraju EU, Vlada Belgije, Fond UN za pomoć u vanrednim situacijama i Organizacija za poljoprivedu i hranu FAO. Sve aktivnosti se sprovode u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštitne sredine, Kancelarijom za pomoć i obnovu i lokalnim samoupravama.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 37 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara