Ana Brnabić, Bovan Janković i meštani (foto: www.mionica.rs)
Ana Brnabić, Bovan Janković i meštani (foto: www.mionica.rs)
08.05.2021, 06:38

Brnabić: Da gradimo nove lokalne puteve, zato je važno da pobedimo koronu

č: | fb:

Premijerka Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predsednik opštine Mionica Boban Janković obišli su u petak punkt za vakcinaciju u mioničkom selu Rajković i pozvali građane da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. Predsednica Vlade rekla je da je razgovor s građanima važan da bi se ubrzao proces vakcinacije i povećao broj vakcinisanih.

 

- Danas smo predsednik Vučić i ja obišli opštine gde je manje vakcinisanih. Naredne nedelje ćemo to nastaviti. Važan je razgovor sa građanima. Želimo da koronu ostavimo iza nas. Kao što su i ljudi ovde u Rajkoviću rekli, i da se posvetimo drugim problemima i lečimo od drugih bolesti. Da gradimo nove lokalne puteve u opštinama. Zato je važno da pobedimo koronu. U ponedeljak nam stiže oko 104.130 hiljada doza Fajzera, a uskoro i 500 hiljada doza Sinofarma – izjavila je Ana Brnabić

Boban Janković i Ana Brnabić

Boban Janković i Ana Brnabić (Foto: www.mionica.rs)

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković istakao je da su Mionica i Mioničani zahvalni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije, što su obezbedili dovoljan broj vakcina svih proizvođača za građane Srbije.

 

- Želim da se zahvalim svim građanima koji su se odazvali pozivu za vakcinaciju, i onima koji će to učiniti u narednim danima. Moji dragi Mioničani treba da znaju da nema rizika od vakcinacije. Jedini rizik je razboleti se od Kovida-19. Vakcina je najbolja stvar za svakog pojedinca. Za njegovu porodicu. Prijatelje. Za sve ostale. Jedino što građani treba da urade jeste da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. Srbija treba da bude ponosna na činjenicu da imamo veći broj vakcina nego neke zapadnoevropske zemlje. Put koji je trasirao naš predsednik Aleksandar Vučić, put ekonomskog napretka i razvoja ne sme da zastane zbog loše i slabe informisanosti građana o značaju vakcine - rekao je Janković.

 

Ministar Lončar zahvalio se medicinskim radnicima, lekarima i sestrama i istakao značaj građenja novih bolnica koje će doprineti stabilnosti zdravstvenog sistema.

Ana Brnabić

Ana Brnabić (Foto: www.mionica.rs)

Od proglašenja epidemije u Mionici je od Kovid-19 obolelo 1.545 Mioničana. Prvu dozu primilo je 1.944, a revakcinisamo je 1.438 stanovnika Mionice.

 

Pored glavnog punkta u Domu zdravlja u centru Mionice, vakcinacija se obavlja i na punktovima u Banji Vrujci i Rajkoviću. A opština je obezbedila automobilski prevoz za građane koji nisu u mogućnosti da samostalno dođu da se vakcinišu.

--

Aktuelno

Mountain Music Fest  (MMF) (foto: Đorđe Đoković)
Sedmo izdanje Pre 14 sati 54 minuta

Mountain Music Fest ovog vikenda na Divčibarama

Sedmo izdanje Mountain Music Festa (MMF) biće održano ovog vikenda, od 12. do 14. avgusta na Divčibarama. Nastupiće 20 izvođača domaće i regionalne muzičke scene. Program za posetioce različitih...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 10.08.2022

"Bilo kakva da je, moja je!"

Šta znači biti "za svoju zemlju" odnosno "svoj narod", što je zahtev za koji se obično smatra nečim o čemu nema spora? (Pa ni razmišljanja). Za zemlju geografski ili demografski, za teritoriju ili...  · 1 komentar